SmiLease

Blogs van collega's Week 2 - Paul

woensdag 8 december 2021

Jouw auto in showroom-conditie houden

Vandaag is het alweer tijd voor blog nummer twee geschreven door collega’s en was het de eer aan mij om het een en ander voor je op papier te zetten. Zoals velen misschien al weten ben ik Paul en ben ik sinds begin 2020 werkzaam bij SmiLease. Binnen SmiLease heb ik als hoofdtaak het controleren en weer showroom-klaar maken van de terugkomende auto’s. Verder heb ik rondom deze taak nog vele andere kleine taken zodat er genoeg afwisseling is.

 Voordat je als nieuwe of bestaande klant die blinkend schone auto de showroom uitrijdt, is er natuurlijk al een heel proces voorafgegaan. Voor nieuwe auto’s beperkt zich dit in de meeste gevallen tot nog even afspoelen en oppoetsen, maar bij occasions is dit een omvangrijker proces. Zo reinig ik de auto’s volledig vanbinnen en vanbuiten. Vervolgens polijst ik de lak zodat deze weer glimt en zo veel mogelijk krasvrij is. De complete beschrijving met details over het hoe en wat zal ik je besparen. Dat valt ook eigenlijk niet te beschrijven in één blog.  

Regelmatig krijg ik de vraag van klanten hoe zij hun auto nou net zo mooi en glimmend kunnen houden als op het moment dat ze de auto meenemen. Hieronder geef ik je daarom een aantal tips:

Voor de meesten van jullie is dit (gelukkig) vanzelfsprekend, maar af en toe krijgen we bij SmiLease toch een auto terug waarin gerookt is. Los van dat dit niet is toegestaan, gaat je auto er erg van stinken en kunnen asdeeltjes gaten in de bekleding veroorzaken.

Door te eten en te drinken in de auto kan de auto onaangenaam gaan ruiken en kunnen er vlekken in de bekleding komen. Daarnaast kun je door bijvoorbeeld vieze vingers vlekken op het stuur en de diverse knopjes / scherm veroorzaken. Eet of drink je toch in de auto? Gooi afval dan zo snel mogelijk weg en probeer het netjes te houden.

Ik persoonlijk zie liever niet dat mensen hun honden meenemen in de auto, maar begrijp dat dit af en toe nodig is. Zorg er in ieder geval voor dat de hond altijd op een dik/waterdicht kleed of eventueel in een bench in de auto zit en laat hem of haar nooit alleen in de auto. Zorg ook voor voldoende frisse lucht. Zijn er toch haren van de hond op de bekleding gekomen, probeer deze er dan direct na de rit uit te halen en maak de ramen schoon als de hond daaraan gezeten heeft.

Huh? Ja, ik zal je uitleggen waarom. Hoewel we het natuurlijk waarderen dat je de moeite neemt om de auto schoon te maken, is de wasstraat niet helemaal een autovriendelijke methode. Wat na een bezoek aan de wasstraat lijkt op een schitterend schone auto, is in werkelijkheid een auto vol krassen en een lak die beschadigd is. Dit wordt veroorzaakt door de borstels in combinatie met achterblijvend zand en vuil dat over de auto schuurt. Was de auto daarom liever met de hand, dit kan ook heel goed in een wasbox. Neem hiervoor wel de tijd.

IMG 8714 Min
IMG 8377 Min
IMG 3009 Min

Ben je van plan om de auto met hand te wassen? Super! Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Spoel eerst de auto altijd heel goed af zodat het zand eraf is, kies daarna voor een voorwas, laat die even inwerken en spoel hem nu nogmaals af.

Voor deze stap heb je twee emmers en een washandschoen of zijdezacht washandje nodig. Vul één emmer met autozeep en water en vul de tweede emmer met alleen schoon water.

Was de auto van boven naar beneden. Na elk paneel spoel je de handschoen uit in de emmer met alleen water. Nadat alles schoon is, spoel je de auto af. Doe dit zo mogelijk met kalkvrij water, dit droogt vlekvrij op. Als alle zeep en restjes vuil van de auto zijn, spuit je hem in met was. Laat dit even inwerken en spoel de auto daarna nogmaals (met kalkvrij water) af.

Na het toepassen van bovenstaande tips weet je zeker dat je met een schone, krasvrije en oogverblindend glimmende auto de weg op kan, en maak je mij heel blij op het moment dat je de auto weer inlevert. 

Heb je vragen of kun je nog wat tips gebruiken? Stuur mij dan gerust een e-mail! 

ps@smilease.nl

Paul Klein
9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews