Dé voordelen van SmiLease

Bekijk hieronder alle voordelen van private lease van SmiLease, klik op de voordelen voor een toelichting. Heeft u aanvullende vragen, neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Bij lease van een occasion biedt SmiLease u het Gratis SmiLease Flex Pakket:

 • u leaset een occasion bij SmiLease waarbij u dezelfde zekerheden heeft als bij lease van een nieuwe auto
 • geniet van private lease met volledige flexibiliteit; u kunt de leaseovereenkomst op ieder moment opzeggen met inachtneming van onze normale opzegtermijn van 2 maanden
 • aan de opzegging zijn voor u geen voorwaarden of kosten verbonden, de keus is aan u!
 • de door u betaalde borgsom van veelal € 500 wordt niet terugbetaald, dit bedrag wordt gebruikt voor een gedeelte van de extra kosten die SmiLease maakt als gevolg van de tussentijdse opzegging
 • eventueel extra gekozen opties (bijv. een trekhaak of all season banden) vallen buiten deze regeling en deze kosten worden naar rato van de gebruiksperiode in rekening gebracht

Voor het bovengenoemde pakket wordt door SmiLease niets berekend, onze huidige leaseprijzen blijven zoals deze zijn. Het Gratis SmiLease Flexpakket wordt aangeboden voor leaseovereenkomsten die afgesloten worden vanaf 7 mei 2020. Uw recht op het Gratis SmiLease Flexpakket wordt vermeld in de leaseovereenkomst.

Bij SmiLease krijgt u voor schadevrije jaren een stevige no-claim korting. Daarnaast worden uw schadevrije jaren op uw naam geregistreerd in de Roy Data database van de verzekeraars. Mocht u later willen stoppen met leasen en zelf een auto willen kopen, dan ontvangt u van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van uw schadevrije jaren. 

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er naast SmiLease in Nederland slechts enkele andere leasebedrijven zijn waarbij uw schadevrije jaren op uw naam door verzekeraars geregistreerd worden. Verlies van schadevrije jaren kan u honderden euro's per jaar kosten.

Goed rijgedrag wordt door SmiLease beloond, als gevolg hiervan heeft 85% van de klanten van SmiLease maximale no-claim korting en een eigen risico van slechts € 100 per schade. Aandachtspunt bij eigen risico's is dat sommige leasemaatschappijen een eigen risico per schade-deel berekenen, waardoor uw eigen risico per schade behoorlijk op kan lopen. Denk bijvoorbeeld aan een kras die zowel de bumper als een deur betreft, u betaalt bij veel andere leasemaatschappijen in dat geval eigen risico voor twee schadedelen. 

Ook bij het keurmerk "Stichting Keurmerk Private Lease" ligt het eigen risico bij schade vaak aanzienlijk hoger. Bij SmiLease bedraagt het eigen risico maximaal € 300. Onder het Keurmerk Private Lease bedraagt het eigen risico maximaal € 1.000, als gevolg hiervan kunt u bij schade nog te maken hebben met hoge onverwachte uitgaven .

Pech-onder-weg-hulp in binnen- én buitenland zitten standaard in het door SmiLease aangeboden pakket.

SmiLease toetst niet bij het BKR en registreert ook geen verplichting op uw naam bij het BKR. Hierdoor heeft u geen registratie op uw naam staan. Met een BKR-registratie krijgt u bijv. een bepaalde hypotheek niet of moet u een hogere hypotheekrente betalen. Vanzelfsprekend beoordeelt SmiLease uw financiële positie wel, dit om toekomstige betalingsproblemen te voorkomen. Voor informatie over BKR registraties klik hier: www.smilease.nl/bkr

De meeste leasemaatschappijen betalen niets terug als er minder kilometers gereden worden dan dat overeengekomen is in de leaseovereenkomst. SmiLease betaalt u de minder gereden km wel terug en dat tot het minimale aantal contract kilometers van 10.000 per jaar! Daarnaast kunt u bij SmiLease de in een jaar gereden extra km verrekenen met in andere jaren gereden minder km.

Vervangend vervoer bij schade in binnen- en buitenland zit standaard in het pakket van SmiLease, daarnaast krijgt u direct vervangend vervoer bij pech onderweg en bij reparaties die niet binnen 24 uur uitgevoerd kunnen worden. Bij veel leasemaatschappijen krijgt u pas vervangend vervoer na 72 uur.

Ook zit vervangend vervoer in het buitenland bij veel leasemaatschappijen niet in het pakket en dan te bedenken dat in de vakantie vervangend vervoer juist extreem duur is. Als u strandt in het buitenland kan vervangend vervoer u zo maar € 80 per dag kosten !

Creatieve grote nieuwkomers in de particuliere autolease creëren zaken zoals bijv. "km bundels" waarbij u een auto niet leaset voor bijv. 12.000 km per jaar, maar voor 3.000 km per 3 maanden. Vervolgens worden minder km t.o.v. deze "bundel" niet aan u uitbetaald maar meer km betaalt u wel aan de leasemaatschappij! Via de achterdeur is dit een stevige kostenverhoging voor de klant.

SmiLease houdt van eenvoud en openheid: geen "km bundel", maar km voor de hele looptijd van de overeenkomst, daarbij maakt het niet uit wat voor pieken of dalen u in de gereden km heeft, meer km betaalt u bij en minder km worden aan u uitbetaald ! Zo hoort het toch ? SmiLease hoopt dat collega bedrijven zullen stoppen met trucjes zoals "km bundels". Het doet afbreuk aan het imago van onze branche. 

SmiLease biedt all-in operationele lease aan, dit kunt u vergelijken met huur. Net zoals bij huur van een woning betaalt u voor het volledige gebruik van de auto een bedrag per maand. U heeft geen schuld welke op uw naam geregistreerd wordt. De volgende kosten zijn in de leaseprijs opgenomen:

 • Alle kosten in verband met aanschaf en latere inruil van de auto
 • De wegenbelasting en de BTW
 • De allrisk verzekering en de assurantiebelasting
 • Pechhulp voor pech onderweg in bijna heel Europa
 • Vervangend vervoer voor het herstellen van schade en reparaties die langer dan een dag duren
 • Onderhoud en reparaties, inclusief banden, ruitenwissers etc.

De inruilwaarde van uw auto wordt door SmiLease aan u uitbetaald. Daarnaast krijgt u bij SmiLease voor uw nieuwe leaseauto geen BKR registratie, hierdoor krijgt u een gunstiger financiële score waardoor u bijv. een lagere hypotheekrente kunt bedingen. Bij een hypotheek van bijv. € 200.000 bespaart u bij een 0,5 % lagere rente € 1.000 per jaar !

SmiLease biedt auto's aan die op voorraad door SmiLease ingekocht zijn, maar daarnaast kunt u bij SmiLease uit de door SmiLease aangeboden merken ook de auto kiezen zoals u die wilt: de door u gewenste kleur, gewenste motor, gewenste accessoires etc. Als u dan toch voor een nieuwe auto kiest, dan is het ook mooi om een auto te hebben die aan uw wensen voldoet !

De aanschaf van een occasion is voor u een belangrijke beslissing, immers het gaat in veel gevallen om veel geld dat maar één keer uitgegeven kan worden. Belangrijk is dan ook dat de juiste occasion gekozen wordt; een miskoop moet voorkomen worden. SmiLease biedt u occasion autolease. Bij occasion autolease loopt u geen risico m.b.t. bijv. een miskoop en hoge onderhoudskosten en profiteert u wel van de lagere prijs van een occasion. Daarnaast heeft u bij keuze voor een occasion extra flexibiliteit door de kortere looptijd.

SmiLease biedt haar klanten de mogelijkheid om te leasen inclusief een inkomensachteruitgang bescherming. Als u met een inkomensachteruitgang van 25 % of meer te maken krijgt dan kan de leaseovereenkomst kostenloos beëindigd worden. Voor deze mogelijkheid kunt u kiezen vanaf € 10 per maand. Voor de volledige regeling zie onze Algemene Voorwaarden art. 4.

Vooraf precies voorzien hoeveel km gereden gaan worden is een lastige. Door verandering van werk, gezinssituatie, bezoek familieleden etc. kan er zo maar een grote wijziging ontstaan in het aantal km dat gereden wordt. Belangrijk is dan dat u vooraf weet wat deze extra km u gaan kosten. Sommige leasemaatschappijen "hercalculeren" contracten, dan heeft u geen idee wat er uit deze hercalculatie kan komen. Bij SmiLease wordt de regeling voor meer- en minder km in uw leaseovereenkomst vermeld en bestaat er geen enkele onduidelijkheid ongeacht het aantal km dat u extra rijdt.

Flexibiliteit is belangrijk, immers u kunt niet altijd alles vooraf voorzien: verhuizing, ander werk, wijziging van inkomenssituatie etc. Als u dat wilt dan kunt u binnen de contractperiode wisselen van auto. Voor een wisseling bestaat geen standaard oplossing. SmiLease neemt uw wensen en de kosten van de wisseling met u door en maakt een voorstel voor u. Voor wisselen wordt éénmalig € 500 berekend.

Door de wisseling wordt de looptijd van uw auto verkort, hierdoor ontstaat een boekverlies dat u in rekening gebracht wordt, voor de berekening zie de Algemene Voorwaarden punt 8. Het boekverlies komt overeen met de extra afschrijving die u ook zou hebben als u zelf een auto gekocht had en deze eerder dan gepland zou verkopen.

Bij een tussentijdse wisseling moet de auto met een volle tank teruggebracht worden. Als de auto door SmiLease afgetankt moet worden dan worden de brandstofkosten, en een vergoeding voor het aftanken van € 15, aan de klant doorberekend.

Na afloop van de leaseperiode kan er onzekerheid bestaan wat betreft baan, gezinssituatie, financiën, gezondheid etc. SmiLease biedt u de mogelijkheid om uw leaseovereenkomst te verlengen zodat u op het voor u juiste moment de juiste keuze kunt maken. Bij verlenging leaset u in feite een occasion, als gevolg hiervan wordt er door SmiLease een forse korting op de leaseprijs gegeven.

Gemak en zekerheid

Bij de keus voor private lease is het gebeurd met inruiltegenvallers, hoge garagerekeningen en onverwachte investeringen. Private lease biedt u gemak en grip op uw autokosten. U betaalt een vast bedrag per maand en hoeft alleen nog maar te tanken!

Icon 5

Volledig pakket en scherpe prijzen

SmiLease biedt u een scherpe leaseprijs voor nieuwe auto's én voor occasions en dat in combinatie met een volledig pakket van goede leasevoorwaarden. Zie hiervoor ook de vergelijking tussen de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease met SmiLease.

Icon 2
9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews