Dé voordelen van SmiLease

Bekijk hieronder alle voordelen van private lease van SmiLease, klik op de voordelen voor een toelichting. Heb je aanvullende vragen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Frame 7 (4)
9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews

De meeste leasemaatschappijen betalen niets terug als er minder kilometers gereden worden dan dat overeengekomen is in de leaseovereenkomst. SmiLease betaalt de minder gereden km wel terug en dat tot het minimale aantal contract kilometers van 10.000 per jaar! Daarnaast kun je bij SmiLease de in een jaar gereden extra km verrekenen met in andere jaren gereden minder km.

Bij lease van een occasion biedt SmiLease je het gratis SmiLease Flexpakket:

 • je leaset een occasion bij SmiLease waarbij je dezelfde zekerheden hebt als bij lease van een nieuwe auto
 • geniet van private lease met volledige flexibiliteit; je kunt de leaseovereenkomst na 10 maanden op ieder moment opzeggen met inachtneming van onze normale opzegtermijn van 2 maanden, ingaande per de eerste van de nieuwe maand
 • doordat je binnen relatief korte tijd op kunt zeggen bedraagt je leaseverplichting maar 12 maanden, hiermee beperk je het risico van een verlaging van je hypotheekbedrag doordat je een private lease overeenkomst afgesloten hebt, zie ook: Belasting en BKR
 • aan de opzegging zijn voor jou geen voorwaarden of kosten verbonden, de keus is aan jou!
 • de door jou betaalde borgsom van veelal € 500 wordt niet terugbetaald, dit bedrag wordt gebruikt voor een gedeelte van de extra kosten die SmiLease maakt als gevolg van de tussentijdse opzegging
 • eventueel extra gekozen opties (bijv. een trekhaak of all season banden) vallen buiten deze regeling en deze kosten worden naar rato van de gebruiksperiode in rekening gebracht

Voor het bovengenoemde pakket wordt door SmiLease niets berekend, onze huidige leaseprijzen blijven zoals deze zijn. Het Gratis SmiLease Flexpakket wordt aangeboden voor leaseovereenkomsten die afgesloten zijn vanaf 7 mei 2020. Jouw recht op het Gratis SmiLease Flexpakket wordt vermeld in de leaseovereenkomst.

Bij SmiLease krijg je voor schadevrije jaren een stevige no-claim korting. Daarnaast worden je schadevrije jaren op jouw naam geregistreerd in de Roy Data database van de verzekeraars. Mocht je later willen stoppen met leasen en zelf een auto willen kopen, dan ontvang je van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van jouw schadevrije jaren. Deze jaren kun je dan zelf inzetten voor je autoverzekering, zodat je ook nu weer no-claim korting krijgt en niet in de laagste trede hoeft te te beginnen.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er naast SmiLease in Nederland slechts enkele andere leasebedrijven zijn waarbij de schadevrije jaren op jouw naam door verzekeraars geregistreerd worden. Verlies van schadevrije jaren kan je honderden euro's per jaar kosten.

Goed rijgedrag wordt door SmiLease beloond, als gevolg hiervan heeft 85% van de klanten van SmiLease maximale no-claim korting en een eigen risico van slechts € 100 per schade. Aandachtspunt bij eigen risico's is dat sommige leasemaatschappijen een eigen risico per schade-deel berekenen, waardoor je eigen risico per schade behoorlijk op kan lopen. Denk bijvoorbeeld aan een kras die zowel de bumper als een deur betreft, je betaalt bij veel andere leasemaatschappijen in dat geval eigen risico voor twee schadedelen. 

Ook bij het keurmerk "Stichting Keurmerk Private Lease" ligt het eigen risico bij schade vaak aanzienlijk hoger. Bij SmiLease bedraagt het eigen risico maximaal € 300. Onder het Keurmerk Private Lease bedraagt het eigen risico maximaal € 1.000, als gevolg hiervan kun je bij schade nog te maken hebben met hoge onverwachte uitgaven .

Pech-onder-weg-hulp in binnen- én buitenland zitten standaard in het door SmiLease aangeboden pakket.

SmiLease toetst niet bij het BKR en registreert ook geen verplichting op jouw naam bij het BKR. Hierdoor heb je geen registratie op je naam staan. Met een BKR-registratie krijg je bijv. een bepaalde hypotheek niet of moet je een hogere hypotheekrente betalen. Vanzelfsprekend beoordeelt SmiLease jouw financiële positie wel, dit om toekomstige betalingsproblemen te voorkomen. Voor informatie over BKR registraties klik hier: www.smilease.nl/bkr

Vervangend vervoer bij schade in binnen- en buitenland zit standaard in het pakket van SmiLease, daarnaast krijg je direct vervangend vervoer bij pech onderweg en bij reparaties die niet binnen 24 uur uitgevoerd kunnen worden. Bij veel leasemaatschappijen krijg je pas vervangend vervoer na 72 uur.

Ook zit vervangend vervoer in het buitenland bij veel leasemaatschappijen niet in het pakket en dan te bedenken dat in de vakantie vervangend vervoer juist extreem duur is. Als je strandt in het buitenland kan vervangend vervoer je zo maar € 80 per dag kosten!

Creatieve grote nieuwkomers in de particuliere autolease creëren zaken zoals bijv. "km bundels" waarbij je een auto niet leaset voor bijv. 12.000 km per jaar, maar voor 3.000 km per 3 maanden. Vervolgens worden minder km t.o.v. deze "bundel" niet aan je uitbetaald maar meer km betaal jij wel aan de leasemaatschappij! Via de achterdeur is dit een stevige kostenverhoging voor de klant.

Wij houden absoluut niet van dit soort 'trucjes'. SmiLease houdt van eenvoud en openheid: geen "km bundel", maar km voor de hele looptijd van de overeenkomst, daarbij maakt het niet uit wat voor pieken of dalen je in de gereden km hebt, meer km betaal je bij en minder km worden aan jou uitbetaald ! Zo hoort het toch? SmiLease hoopt dat collega-bedrijven zullen stoppen met trucjes zoals "km bundels". Het doet afbreuk aan het imago van onze branche. 

SmiLease biedt all-in operationele lease aan, dit kun je vergelijken met huur. Net zoals bij huur van een woning betaal je voor het volledige gebruik van de auto een vast bedrag per maand. Je hebt geen schuld die op jouw naam geregistreerd wordt. De volgende kosten zijn in de leaseprijs opgenomen:

 • Alle kosten in verband met aanschaf en latere inruil van de auto
 • De wegenbelasting en de BTW
 • De allrisk verzekering en de assurantiebelasting
 • Pechhulp voor pech onderweg in bijna heel Europa
 • Vervangend vervoer voor het herstellen van schade en reparaties die langer dan een dag duren
 • Onderhoud en reparaties, inclusief banden, ruitenwissers etc.

De inruilwaarde van jouw auto wordt door SmiLease aan je uitbetaald. Daarnaast krijg je bij SmiLease voor je nieuwe leaseauto geen BKR registratie, hierdoor krijg je een gunstigere financiële score waardoor je bijv. een lagere hypotheekrente kunt bedingen. Bij een hypotheek van bijv. € 200.000 bespaar je bij een 0,5 % lagere rente € 1.000 per jaar!

SmiLease biedt auto's aan die op voorraad door SmiLease ingekocht zijn, maar daarnaast kun je bij SmiLease uit de door SmiLease aangeboden merken ook de auto kiezen zoals jij die wilt: de door jouw gewenste kleur, gewenste motor, gewenste accessoires etc. Als je dan toch voor een nieuwe auto kiest, dan is het ook mooi om een auto te hebben die volledig aan jouw wensen voldoet!

De aanschaf van een occasion is voor jou een belangrijke beslissing, immers het gaat in veel gevallen om veel geld dat maar één keer uitgegeven kan worden. Belangrijk is dan ook dat de juiste occasion gekozen wordt; een miskoop moet voorkomen worden. SmiLease biedt jou occasion autolease. Bij occasion autolease loop je geen risico m.b.t. bijv. een miskoop en hoge onderhoudskosten en profiteer je wel van de lagere prijs van een occasion. Daarnaast heb je bij de keuze voor een occasion extra flexibiliteit door de kortere looptijd.

SmiLease biedt haar klanten de mogelijkheid om te leasen inclusief een inkomensachteruitgang bescherming. Als je met een inkomensachteruitgang van 25% of meer te maken krijgt dan kan de leaseovereenkomst kosteloos beëindigd worden. Voor deze mogelijkheid kun je kiezen vanaf € 10 per maand. Voor de volledige regeling zie onze Algemene Voorwaarden art. 4.

Vooraf precies voorzien hoeveel km gereden gaat worden is een lastige. Door verandering van werk, gezinssituatie, bezoek familieleden etc. kan er zo maar een grote wijziging ontstaan in het aantal km dat gereden wordt. Belangrijk is dan dat je vooraf weet wat deze extra km je gaan kosten. Sommige leasemaatschappijen "hercalculeren" contracten, dan heb je geen idee wat er uit deze hercalculatie kan komen. Bij SmiLease wordt de regeling voor meer- en minder km in de leaseovereenkomst vermeld en bestaat er geen enkele onduidelijkheid ongeacht het aantal km dat je extra rijdt.

Flexibiliteit is belangrijk, immers kun je niet altijd alles vooraf voorzien: verhuizing, ander werk, wijziging van inkomenssituatie etc. Als je dat wilt dan kun je binnen de contractperiode wisselen van auto. Voor een wisseling bestaat geen standaard oplossing. SmiLease neemt jouw wensen en de kosten van de wisseling met je door en maakt een voorstel. Voor wisselen wordt éénmalig € 500 berekend.

Door de wisseling wordt de looptijd van jouw auto verkort, hierdoor ontstaat een boekverlies dat in rekening gebracht wordt, voor de berekening zie de Algemene Voorwaarden punt 8. Het boekverlies komt overeen met de extra afschrijving die jijzelf ook zou hebben als je zelf een auto gekocht had en deze eerder dan gepland zou verkopen.

Bij een tussentijdse wisseling moet de auto met een volle tank teruggebracht worden. Als de auto door SmiLease afgetankt moet worden dan worden de brandstofkosten, en een vergoeding voor het aftanken van € 15, aan de klant doorberekend.

Na afloop van de leaseperiode kan er onzekerheid bestaan wat betreft baan, gezinssituatie, financiën, gezondheid etc. SmiLease biedt de mogelijkheid om jouw leaseovereenkomst te verlengen zodat je op het voor jouw juiste moment de juiste keuze kunt maken. Bij verlenging lease je in feite een occasion, als gevolg hiervan wordt er door SmiLease een forse korting op de leaseprijs gegeven.

 

Langskomen? Plan hier direct je afspraak! 

Verzenden
Icon 5

 

Gemak en zekerheid

Bij de keus voor private lease is het gebeurd met inruiltegenvallers, hoge garagerekeningen en onverwachte investeringen. Private lease biedt je gemak en grip op jouw autokosten. Je betaalt een vast bedrag per maand en hoeft alleen nog maar te tanken!

Volledig pakket en scherpe prijzen

SmiLease biedt je een scherpe leaseprijs voor nieuwe auto's én voor occasions en dat in combinatie met een volledig pakket van goede leasevoorwaarden. Zie hiervoor ook de vergelijking tussen de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease met SmiLease. Wil je meer informatie of langskomen om de mogelijkheden te bespreken, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Hier plan je je afspraak.

Icon 2