SmiLease

Occasion lease

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews

Rijden in een jonge, moderne auto voor een extra scherpe prijs, met de zekerheid van een nieuwe.

Direct naar het occasion aanbod!

 

Dé voordelen van occasion lease

Autorijden zonder zorgen, dat is private lease. Geen stress rondom onderhoud of het regelen van hulp als je wel een keer pech onderweg hebt. Je hoeft alleen nog te tanken. Heb je aanvullende vragen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Voordelenblok Website 2

Flexibel en voordelig: een private lease occasion

Wil jij profiteren van alle voordelen die private lease te bieden heeft, maar dan met meer flexibiliteit, een kortere looptijd en een lagere leaseprijs? Dan is occasion lease misschien wel de ideale oplossing: 

 • Je leaset een occasion met een korte looptijd, al vanaf 12 maanden

 

 • Je krijgt het gratis SmiLease Flexpakket erbij, waardoor je al na 12 maanden je overeenkomst eenvoudig kunt beëindigen of kunt wisselen

 

 • Je leaset voor een extra scherpe all-in leaseprijs en hebt net wat meer auto voor je geld. Dit komt doordat nieuwe auto's hat hardst afschrijven en dit vermijd je door te kiezen voor een jonge occasion

Occasion private lease is goedkoper 

De leaseprijs van een jonge occasion ligt lager dan de prijs voor een nieuwe auto en je krijgt daarom net iets meer auto voor je geld. Als bijkomend voordeel hebben we altijd occasions op voorraad die je kunt leasen voor een kortere looptijd, bijvoorbeeld 12, 24, 36 of 48 maanden. Bij nieuwe auto's is dit standaard 60 maanden. Staat jouw droomauto er nog niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen kijken of je de auto volgens jouw wensen kunnen inkopen.

De flexibele oplossing - privé occasion leasen

Bij SmiLease bieden we nu bij al onze occasions het gratis SmiLease flexpakket aan. Dit betekent dat je jouw leasecontract om wat voor reden dan ook al na 12 maanden kunt beëindigen. Hiermee dien je alleen rekening te houden met onze opzegtermijn van twee maanden. Aan de opzegging zijn voor jou geen voorwaarden verbonden, waardoor het flexpakket absolute flexibiliteit biedt. De borgsom van veelal € 500 wordt niet terugbetaalt, dit bedrag wordt gebruikt voor een gedeelte van de extra kosten die SmiLease maakt als gevolg van de tussentijdse opzegging (administratieve afwikkeling, kosten voor her-inzet van de auto). Aan vroegtijdige beëindiging zitten verder geen kosten verbonden.

Hoe verloopt de procedure van aanvraag tot aflevering?

Group 24

Wat zeggen onze klanten?

 

Jeroen | Kilder

"Onlangs onze Peugeot 108 occasion opgehaald welke er als een nieuwe bijstaat. Ontvangen door zeer vriendelijke mensen die gelijk klaarstonden met de koffie, en hebben samen met mij op professionele wijze het leasecontract doorlopen. We hebben nu twee leaseauto's op het moment en dit bevalt zeer goed."

Scherm­Afbeelding 2024 05 03 Om 14.36.07

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen.

De minimale looptijd voor een leaseovereenkomst bij SmiLease bedraagt één jaar. Een nieuwe auto voor een korte periode leasen adviseren wij niet, dat wordt erg duur. Als je flexibiliteit wilt dan kun je het beste een occasion leasen in combinatie met het gratis SmiLease Flexpakket:

 • je leaset een occasion bij SmiLease waarbij je dezelfde zekerheden hebt als bij lease van een nieuwe auto
 • je kunt deze leaseovereenkomst na 10 maanden op ieder moment opzeggen met inachtneming van onze normale opzegtermijn van 2 maanden
 • aan de opzegging zijn geen voorwaarden verbonden, de keus is aan jou!
 • de door jou betaalde borgsom van veelal € 500 wordt niet terugbetaald, dit bedrag wordt gebruikt voor een gedeelte van de extra kosten die SmiLease maakt als gevolg van de tussentijdse opzegging
 • eventueel extra gekozen opties (bijv. een trekhaak of all season banden) vallen buiten deze regeling en deze kosten worden naar rato van ingebruikneming in rekening gebracht

Voor het bovengenoemde pakket wordt door SmiLease niets berekend, onze huidige leaseprijzen blijven zoals deze zijn. Jouw recht op het gratis SmiLease Flexpakket wordt vermeld in de leaseovereenkomst

Flexibiliteit rondom de auto kan erg makkelijk zijn. Zeker in combinatie met onzekerheden over thuiswerken, baanzekerheid, regels in het openbaar vervoer etc. Ondanks al de onzekerheden moeten er keuzes gemaakt worden. Voorkomen moet echter worden dat flexibiliteit ontbreekt of dat wijzigingen tot grote onverwachte uitgaven leiden. Stel dat je een auto koopt omdat je nu geen gebruik wilt, of kunt, maken van het openbaar vervoer, dan moet voorkomen worden dat je deze auto bijvoorbeeld een half jaar later met een fors verlies moet verkopen.

Bij lease van een occasion biedt SmiLease je daarom het Gratis SmiLease Flex Pakket:

 • je leaset een occasion bij SmiLease waarbij je dezelfde zekerheden hebt als bij lease van een nieuwe auto
 • je kunt deze leaseovereenkomst na 10 maanden op ieder moment opzeggen met inachtneming van onze normale opzegtermijn van 2 maanden, ingaande per de eerste van de nieuwe maand 
 • aan de opzegging zijn voor jou geen voorwaarden verbonden, de keus is aan jou!
 • de door jou betaalde borgsom van vaak € 500 wordt niet terugbetaald, dit bedrag wordt gebruikt voor een gedeelte van de extra kosten die SmiLease maakt als gevolg van de tussentijdse opzegging

Voor het bovengenoemde pakket wordt door SmiLease niets berekend, onze huidige leaseprijzen blijven zoals deze zijn. Als jouw recht op het Gratis SmiLease Flex Pakket van toepassing is dan wordt dit vermeld in de leaseovereenkomst.

Flexibiliteit is belangrijk, immers je kunt niet altijd alles vooraf voorzien: verhuizing, ander werk, wijziging van inkomenssituatie etc. Als je dat wilt dan kun je binnen de contractperiode wisselen van auto. Voor een wisseling bestaat geen standaard oplossing. SmiLease neemt je wensen en de kosten van de wisseling met je door en maakt een voorstel voor je. Voor wisselen wordt in verband met de kosten van extra werkzaamheden, het poetsen van de auto e.d. éénmalig € 500 berekend.

Als het nodig is dan kan SmiLease binnen één dag een auto aan je afleveren. Dit doen wij echter alleen in noodgevallen. Voor jou en voor ons is het zorgvuldiger om de normale procedure te hanteren, zie hiervoor de volgende vraag.

 • Je vraagt via onze website een offerte aan
 • SmiLease brengt de offerte uit (ma-za tot 17.00 uur)
 • Overleg via e-mail, telefoon of tijdens je bezoek
 • Maak voor inruil, een proefrit, of een uitgebreid advies een afspraak met SmiLease
 • SmiLease mailt je de leaseovereenkomst
 • Je mailt SmiLease een inkomensopgave en een opgave van je schadevrije jaren
 • SmiLease bekijkt jouw financiële positie en bevestigt je de uitkomst
 • Je maakt de borgsom over
 • De auto wordt besteld, of als het een voorraad auto is dan kan deze per direct geleverd worden

 

Ja, bij SmiLease worden je schadevrije jaren op jouw naam geregistreerd in de Roy Data database van de verzekeraars. Stel dat je later zelf een auto wilt kopen dan ontvang je van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van je schadevrije jaren. 

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er naast SmiLease in Nederland maar 4 leasebedrijven zijn waarbij schadevrije jaren op naam door verzekeraars geregistreerd worden. Verlies van schadevrije jaren kan je honderden euro's per jaar kosten.

Nee, SmiLease toetst niet bij het BKR en registreert ook geen verplichting op jouw naam bij het BKR. Hierdoor heb je geen registratie op je naam staan waardoor je bijv. een bepaalde hypotheek niet kunt krijgen, of waardoor je een hogere hypotheekrente zou moeten betalen. Vanzelfsprekend beoordeelt SmiLease jouw financiële positie wel, dit  om toekomstige betalingsproblemen te voorkomen. 

Naar het occasion aanbod!

Voordelenblok BKR (5)