SmiLease

Gastblogs door klanten - week 3

zaterdag 2 oktober 2021

Gastblog private lease

Het is tijd voor het derde gastblog, geschreven door klanten voor iedereen die overweegt om ook te kiezen voor private lease of gewoon eens objectief wil horen hoe een ander private lease ervaart. De titel van dit gastblog verklapt al enigszins in welke situatie de schrijver van het onderstaande blog zich bevond...

IMG 8924 Min
Showroom
IMG 8355 Min

Gastblogs door klanten - week 3

'Wat je van je kinderen kunt leren...

"Huh... leasen jullie nog steeds niet...?!"

Tombola

Terwijl onze volwassen kinderen de voordelen van het leasen van een auto al lang en breed ontdekt hadden, reden wij nog steeds braaf in onze eigen auto rond en was het bezoeken van de garage elke keer weer een tombola van onverwachte hoge kosten en te vaak ander gedoe. Daarnaast speelde altijd al in je achterhoofd de vraag welke auto je na je huidige auto zou moeten kopen resp. je daarvoor natuurlijk ook weer moest sparen.

Spiksplinternieuw

Het doorslaggevende moment kwam eigenlijk toen we ons oriënteerden op de aanschaf, (lees het dus kopen) van een spiksplinternieuwe auto.

We hadden ons via uitvoerig zoeken en vergelijken op internet al min of meer vastgelegd op één bepaalde auto en maakten derhalve een afspraak bij de plaatselijke dealer voor meer informatie, een proefrit en natuurlijk ook om helderheid te krijgen over het uiteindelijke kostenplaatje. Daarnaast wilden we ook de mogelijkheden van eventueel private lease bespreken.

Occasion

Een paar dagen voorafgaand aan ons bezoek aan de dealer vertelde een oud-collega toevallig over zijn goede ervaringen met SmiLease en de mogelijkheid om bv. via hen ook een occasion te leasen.

En...omdat SmiLease ook een auto van het merk en type had staan dat onze interesse had, werd ook daar maar een oriëntatieafspraak gemaakt.

SmiLease

Na het bezoek aan de dealer, het maken van een proefrit en een gesprek over alle mogelijkheden, voelden we ons vooral erg onder druk gezet om snel te beslissen tot aankoop. Maar belangrijker eigenlijk nog; het werd ons daar wel duidelijk dat private lease toch echt ook een te overwegen optie was...

Dus "toch ook maar" naar SmiLease. Daar werden we ontvangen door een allervriendelijkste medewerker die bovenal alle tijd en aandacht had voor onze vragen en mogelijke opties en deze rustig zorgvuldig met ons door nam.

Deze  sympathieke ontvangst maakte i.t.t. ons vervelende bezoek eerder die dag aan de dealer, echt een groot verschil. Achteraf naast de zakelijke overwegingen wellicht zelfs het doorslaggevende verschil.

Belangrijke extra's

Het feit dat SmiLease ook onze oude auto voor ons wilde verkopen en daarvoor naar later bleek ook echt z'n best had gedaan, de goede prijstechnische informatie, het feit dat we onze "eigen garage" konden kiezen en 'last but not least' dat we voor een meer dan redelijke prijs tijdens het leasetraject van auto zouden kunnen wisselen, deed ons uiteindelijk besluiten om met SmiLease in zee te gaan.

Belofte

Kort samengevat: vriendelijk, klantgericht, redelijke prijzen en voorwaarden, geen gezeur, snelle communicatie met een vast aanspreekpunt... eigenlijk een no-nonsense aanpak die erg bij ons past.

Nu inmiddels anderhalf jaar verder worden de voordelen van private lease steeds duidelijker. We weten waar we financieel aan toe zijn, rijden in een prachtige auto, kunnen als dat nodig is gewoon naar onze "eigen garage" worden niet overstelpt door allerlei ge- en verboden vanuit SmiLease en zijn we eigenlijk nauwelijks duurder uit dan we met onze eigen auto waren.

En... omdat onze privé omstandigheden veranderden, hebben we inmiddels ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om over te stappen. We rijden nu in een Nissan Juke met automatische transmissie. Een auto waaraan we zonder de adviezen van SmiLease medewerker Jasper nooit  en te nimmer aan zouden hebben gedacht, maar... die inmiddels met een dikke stip in de top drie van onze favoriete auto's staat.

De belofte van SmiLease dat we eigenlijk alleen nog maar hoefden te tanken, is volledig waargemaakt... nou ja... de auto (laten) wassen doen we ook nog zelf.

Private leasen... ja hoor... we hadden veel eerder naar onze kinderen moeten luisteren... dat private leasen ontzorgt geweldig... zeker bij SmiLease..;)'

Wij danken onze klant voor het schrijven van dit mooie blog! Bent u al klant van SmiLease en wilt u ook eens een blog schrijven? Neem dan gerust contact met ons op via rh@smilease.nl. Bent u nog geen klant, maar heeft u wel een goed private lease gerelateerd verhaal dat u eens zou willen delen? Ook dan ontvangen we graag een berichtje van u.

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews