SmiLease

Koud he! Vijf wintertips van SmiLease

woensdag 17 januari 2024

Tip 1: Automatisch inklappen? Liever niet

Om te voorkomen dat je buitenspiegels bevriezen, is het aan te raden de automatische inklapfunctie tijdens strenge vorst uit te schakelen als dit mogelijk is. Hierdoor voorkom je dat de spiegels vastvriezen en onbruikbaar worden. Het uitschakelen van deze functie is een eenvoudige voorzorgsmaatregel die ervoor zorgt dat je buitenspiegels goed blijven functioneren, zelfs bij koude weersomstandigheden.

Tip 2: Goed insmeren

We snappen het als je nu even dacht aan een tropisch warme vakantiebestemming waar je je goed insmeert met factor vijftig voordat je onder een palmboom gaat liggen. Onze gedachten dwaalden ook af, maar we bedoelen hier geen zonnebrand. We hebben het over je deurrubbers. Maak de rubbers van de deuren goed schoon en smeer ze in. Dit kan met een speciale rubberstick, maar talkpoeder helpt ook al. Op deze manier voorkom je dat je deuren vastvriezen en hoef je niet bang te zijn dat jouw auto je buitensluit. 

Tip 3: Check je oliepeil

Zorg ervoor dat je auto voldoende motorolie heeft. Peil daarom regelmatig en vul bij als dat nodig is. De juiste motorolie kan het verschil maken bij koud weer, waardoor je auto wel of niet start.

Tip 4: Laat je handrem links liggen

Voorkom het vastvriezen van de handrem in de winter en gebruik deze liever niet. Laat de auto in de stand P (parkeren) of in de eerste versnelling staan. Als je een elektronische handrem hebt, kun je deze wel gebruiken, omdat deze systemen op stroom werken en niet met kabels, waardoor vorst geen problemen zou moeten veroorzaken.

Tip 5: Zorg voor goed zicht 

Is je raam nog grotendeels bevroren bij vertrek, dan riskeer je een boete van € 250. Als de buitenspiegels ook niet ijsvrij zijn, dan komt daar nog eens € 130 bij. Om veilig te rijden is het nu eenmaal verplicht om voldoende zicht te hebben. Maak je ramen en spiegels dan ook ijsvrij voor vertrek. Gebruik een krabber of eventueel een ruitondooier-spray. Het is misschien een open deur, maar gooi geen warm water over bevroren ruiten, de kans op barsten is dan erg groot. 

Heb je een hekel aan krabben? Kies dan voor een auto met voorruitverwarming en zet deze even aan voor je vertrekt. Onze nieuwe Ford Focussen, die je nu tijdelijk leaset met gratis SmiLease Flexpakket, beschikken alle drie over stoel-, stuur- en voorruitverwarming. Je vindt ze hier

 

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews