SmiLease

Behoud schadevrije jaren

donderdag 15 april 2021

De Consumentenbond onderzoekt: behoud schadevrije jaren in Roy-Data bij private lease

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat steeds meer leasebedrijven zich aansluiten bij de Roy-Data database van autoverzekeraars om zo de schadevrije jaren die de klant voor én tijdens private lease opbouwt, te registreren. Toch is er nog altijd een groot aantal private leasebedrijven dat dit niet doet. Zonder registratie in de Roy-Data data base gaan uw schadevrije jaren verloren. Dit kan een behoorlijk effect hebben op de premiekorting van een nieuw af te sluiten autoverzekering als u bijvoorbeeld ooit besluit weer een auto te kopen.

SmiLease registreert uw schadevrije jaren op uw naam bij Roy-Data

Als u bij SmiLease een auto leaset, dan vraagt SmiLease uw huidige aantal schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren worden doorgegeven aan de verzekeraar van SmiLease, die ze vervolgens registreert en controleert in de Roy-Data database van de verzekeraars. Mocht u, na afloop van de leaseoverkomst bij SmiLease, zelf een auto willen kopen of voor een andere private leasemaatschappij willen kiezen, dan krijgt u van de verzekeraar van SmiLease een officiële no-claim verklaring. U kunt daardoor gewoon schadevrije jaren (blijven) opbouwen tijdens de private lease periode, en de jaren die u al op naam had staan, gaan niet verloren. 

Schadevrije jaren missen kost u honderden euro's per jaar

Na het opzeggen van je autoverzekering zijn uw schadevrije jaren in Roy Data bij de meeste verzekeraars nog drie jaar geldig. Als uw schadevrije jaren niet in de Roy-Data database geregistreerd worden en u na afloop van een private leasecontract geen officiële verklaring van schadevrije jaren krijgt, dan kan u dit honderden euro's per jaar kosten. Een voorbeeld:

Als u bij de ANWB een Ford Fiësta Titanium X wilt verzekeren, dan betaalt u zonder schadevrije jaren voor een all-risk dekking ongeveer € 100 per maand. Op basis van maximale no-claim zou u bij de ANWB slechts € 30 per maand betalen.

Dankzij de verklaring voor schadevrije jaren bespaart u op een autoverzekering bij de ANWB dus € 70 per maand!

Naast registratie van schadevrije jaren op uw naam biedt SmiLease u een scherpe leaseprijs en veel andere voordelen, klik hier voor alle voordelen. 

Voor onze leaseaanbiedingen zie ons leaseaanbod, de actiepagina en ons occasion aanbod.

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews