SmiLease

Keurmerk private lease

vrijdag 24 september 2021

Checklist vergelijking keurmerk met SmiLease

Het Keurmerk Private Lease is een initiatief van o.a. de Vereniging Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA). SmiLease neemt bewust niet deel aan het Keurmerk Private Lease, omdat het  keurmerk voor klanten leidt tot een BKR registratie en omdat het keurmerk zorgt voor extra kosten. Door wel deel te nemen aan het keurmerk zou SmiLease niet langer de klantgerichte service kunnen bieden die onze klanten van ons gewend zijn. SmiLease richt zich op maximale klanttevredenheid: met een 9,4 heeft SmiLease -voor zover bij ons bekend- de hoogste Private Lease klanttevredenheidsscore in Nederland! SmiLease is overigens wel deelnemer van het keurmerk Private Lease Ok. 

Deelnemers van het VNA Keurmerk Private Lease zijn onder andere: Volkswagen en Skoda Abonnementen, Citroen private lease, Peugeot private lease, Opel private lease, Toyota private lease, Hitachi private lease, Friesland Lease, Direct Lease.

De Algemene Voorwaarden van het Keurmerk Private Lease betreffen 18 pagina's (SmiLease 7). Al de details vergelijken is niet zinvol, SmiLease geeft u inzicht in de belangrijkste verschillen die voor u grote financiële gevolgen kunnen hebben:

 

 

Een BKR registratie kan leiden tot een hogere te betalen hypotheekrente van bijv. 0,5 %. Bij een hypotheek van € 200.000 kost u dit dan € 1.000 per jaar. Daarnaast leidt een BKR registratie tot een onevenredig hoge verlaging van het bedrag dat u kunt lenen

  • Door langdurige ziekte of bijvoorbeeld door verandering van werkgever kan het voorkomen dat u aanzienlijk minder km rijdt dan overeengekomen in uw leaseovereenkomst. Als u een leaseovereenkomst heeft op basis van 20.000 per jaar en u rijdt maar 15.000 km, dan betaalt SmiLease u al de minder gereden km terug tegen hetzelfde tarief als het tarief van de meer kilometers, dit kan dan bijv. gaan om een bedrag van: 5 jaar x 5.000 km x € 0,06 = € 1.500 !
  • Geen vervangend vervoer in het buitenland kan voor de klant tot enorme kosten leiden, SmiLease heeft meegemaakt dat dit om € 1.800 ging!
  • Bij echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid ontstaan vaak betalingsachterstanden. De ontbindingsvergoeding bij het Keurmerk kan dan oplopen tot 100 % van de resterende leasetermijnen. U moet de auto dan inleveren en toch al de leasetermijnen betalen en dat inclusief incassokosten. De financiële gevolgen zijn dan dus niet meer te overzien.

Het Keurmerk vermeldt “Algemene Voorwaarden” waaraan aangesloten leasebedrijven minimaal moeten voldoen. Deelnemers van het  keurmerk mogen u betere voorwaarden aanbieden dan de door het Keurmerk genoemde voorwaarden. Vanuit het Keurmerk wordt in diverse gevallen dan ook verwezen naar “Aanvullende Voorwaarden” van de aangesloten deelnemers. U moet naast de Voorwaarden van het Keurmerk dan ook de Algemene Voorwaarden van de deelnemer doornemen, erg overzichtelijk is dit niet.

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews