SmiLease

Occasion lease als tussenoplossing

woensdag 18 mei 2022

Over niet al te lange tijd switchen naar een elektrische auto? 

De elektrische auto wordt steeds populairder onder particulieren. Steeds meer mensen beschikken over zonnepanelen en gebruiken de overcapaciteit die zij hiermee creëren om hun auto op te laden. Toch kan het zijn dat de overstap naar een elektrische auto voor jou op dit moment nog net wat te vroeg is, bijvoorbeeld omdat je een auto nodig hebt met een grote actieradius. In dit nieuwsbericht lees je over onze verwachtingen en over een mogelijke 'tussenoplossing'.

Technologische vooruitgang in aantocht

Bij SmiLease is het mogelijk om een elektrische auto te leasen, maar wij zijn hierin nog wel enigszins voorzichtig. De aanschafwaardes van elektrische auto’s liggen hoog, restwaardes zijn onzeker en de actieradius valt tegen, vooral als de temperaturen wat lager liggen. Verder is niet alleen de benzineprijs gestegen, ook de prijs voor een kWh is flink toegenomen. We denken dat er binnen nu en enkele jaren meer aanbieders elektrische auto’s op de markt gaan brengen. Meer aanbod zorgt voor een gunstigere prijs en dus ook voor een voordeligere leaseprijs. Daarnaast lijkt het erop dat er binnen afzienbare tijd elektrische auto’s met een flink grotere actieradius beschikbaar zullen zijn. Het kan dus gunstig zijn om nog even te wachten met switchen naar elektrisch.

In de tussentijd

Tja, allemaal leuk en aardig, maar in de tussentijd heb je natuurlijk wel gewoon een auto nodig en we snappen ook dat je nu even niet zit te wachten op een nieuwe leaseauto met een contract van 60 maanden. Daarom kun je bij SmiLease kiezen voor occasion lease, ideaal als ‘tussenoplossing’. Je leaset dan een jonge auto voor een scherpe prijs met een korte looptijd van bijvoorbeeld 24, 36 of 48 maanden. Daarnaast krijg je bij occasion lease het gratis SmiLease flexpakket. Dit betekent dat je, om wat voor reden dan ook, je contract eerder kan beëindigen zonder dat je nog een percentage van de resterende leasetermijnen dient te betalen. Alleen de borgsom betalen wij in dit geval niet terug om zo een stukje van onze kosten te dekken. Onze normale opzegtermijn van twee maanden is van toepassing. Lease je een occasion en dient hét perfecte moment zich aan om de overstap op elektrisch rijden te maken? Dan weet je zeker dat jij op tijd kunt inhaken. Hier vind je onze occasions met gratis SmiLease flexpakket. 

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews

IMG 4793
IMG 4791
IMG 4788