SmiLease

Android Auto

dinsdag 29 december 2020

Yes! Android Auto komt ein-de-lijk naar Nederland!

Het was even wachten, maar Google heeft eindelijk aangekondigd dat het bedrijf Android Auto uit gaat brengen in meer landen, waaronder Nederland. Wanneer Android Auto precies in Nederland uitgebracht wordt, is nog even afwachten. Google spreekt over ‘enkele maanden’. In dit nieuwsbericht leest u meer over dit besturingssysteem van Google. 

 

Wat is Android Auto?

Android Auto is een door Google uitgebracht besturingssysteem dat gebruikt kan worden voor het infotainmentsysteem in de auto. Door uw telefoon te verbinden met de auto, met óf zonder snoertje, wordt het scherm van uw telefoon vertoond op het scherm van uw auto.

 

Wat kan je met Android Auto?

Het is mogelijk om bijvoorbeeld Google Maps of Waze navigatie te gebruiken en naar Spotify te luisteren. Alles wat op uw telefoon gebeurt, wordt tijdens het gebruik van Android Auto zichtbaar op uw autoscherm. Zorg er natuurlijk altijd voor dat uw prioriteit bij het verkeer ligt en u niet wordt afgeleid door het infotainmentsysteem of uw telefoon. Gelukkig is het mogelijk om zonder fysiek contact de smartphone te bedienen door gebruik te maken van voice-gestuurde ‘OK Google-instructies'. Een vereiste is wel dat de smartphone moet beschikken over minimaal Android 6. Vanaf Android 10 en in sommige gevallen vanaf 11 is het mogelijk om draadloos gebruik te maken van Android Auto.

 

Welke auto’s zijn geschikt?

Nog niet alle auto’s zijn compatible met Android Auto, maar een groot aantal kan reeds worden gebruikt in combinatie met dit besturingssysteem. De Citroën C3 en C4 vanaf 2017 en de Citroën C4 Cactus vanaf 2018 zijn bijvoorbeeld compatible met Android Auto. Hetzelfde geldt voor Ford Fiësta en Ford Focus vanaf 2017. Voor Nissan geldt dat de Leaf, Micra, Juke en Qashqai vanaf 2018 voorzien zijn van Android Auto. De Opel Corsa, Karl en Zafira vanaf 2016 bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van Android Auto, de Crossland X vanaf 2017. Peugeots vanaf 2017 beschikken over Android Auto, alleen de 108 is daar pas in 2018 mee begonnen. Ook met een Skoda Fabia, Octavia en Rapid vanaf 2016 is het mogelijk om gebruik te maken van Android Auto. De Volkswagen Golf, Polo en Caddy vanaf 2016 zijn compatible, de T-Roc vanaf 2018. Het complete overzicht is te vinden op de website van Android Auto.

 

Wat moet ik doen om Android Auto te gebruiken in mijn auto?

Nou, hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn, namelijk telefoon aansluiten en de rest gaat vanzelf! Nadat uw telefoon aangesloten is, pakt de auto zelf het signaal op en zal Android Auto gestart worden. Indien u een nieuwe smartphone heeft, is Android Auto vaak al voorgeïnstalleerd. Is uw toestel alweer enkele jaren oud? Dan zult u nog even moeten wachten op de nieuwe update van Android. In deze update zit ook Android Auto. Door het installeren van de update, installeert u dan ook automatisch Android Auto. 

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews