SmiLease

Auto-bespaartips, houd meer geld over

donderdag 12 oktober 2023

  • Nieuws
  • Auto-bespaartips, houd meer geld over

Dure boodschappen, inflatie, torenhoge benzineprijzen, het is allemaal aan de orde van de dag. Hoe houd je je koopkracht op peil? Je kunt natuurlijk meer inkomsten genereren, of je probeert juist minder uit te geven! Besparen op je auto kan een slimme zet zijn. Misschien kan je prima met een compactere auto toe, is jouw huidige auto erg dorstig als het gaat om benzine of sta je eigenlijk veel te vaak bij de garage, met alle financiële gevolgen van dien. In dit nieuwsbericht lees je hoe je het beste op je auto kunt besparen.

Ga voor een maatje kleiner als dat kan

Zit jij meestal alleen in de auto? Hebben jullie misschien twee auto's voor de deur staan waarin je makkelijk een gezin kunt vervoeren, terwijl je dat eigenlijk altijd maar met eentje doet? Of heb jij een kofferbak die zo groot is dat je erin kunt kamperen, maar gebruik je deze nooit? Misschien is het dan tijd voor een maatje kleiner. Hierop valt een hoop financieel voordeel te behalen. Een compactere auto betekent minder gewicht en dus wegenbelasting, onderhoud is doorgaans voordeliger en de kosten voor een autoverzekering zijn lager. Ook de aanschafwaarde van een compactere auto ligt lager. Al deze redenen zorgen ervoor dat je bij SmiLease al een compacte auto leaset vanaf € 249 per maand! Nog een groot voordeel van een compactere auto, is het brandstofverbruik. Daarover meer hieronder. 

Zuinige auto

Dit is natuurlijk een beetje een open deur, maar weet jij eigenlijk hoeveel brandstof jouw auto verbruikt? Uit gegevens van het CBS blijkt dat de gemiddelde Nederlandse personenauto (benzine) ongeveer 1 op 15 rijdt. Gezien het feit dat er een ruim aantal auto's makkelijk 1 op 20 rijdt, valt er in dit opzicht misschien voor jou wat te besparen. Helemaal nu de benzineprijzen door het dak gaan. Wil je trouwens weten hoe je het maximale uit jouw tank haalt? Kijk dan even hier

De garage is niét je beste vriend

Best gezellig hoor, even langs de garage, maar vanuit kostenoogpunt wil je juist een auto die niet te vaak op de brug moet. Rijd jij nu in een auto waarbij de garage bijna maandelijks op de planning staat, denk er dan eens over om te switchen. Garagekosten zijn hoog, rekeningen komen vaak onverwachts en altijd op het moment dat het even niet uitkomt. Ter informatie: merkdealers rekenen op het moment van schrijven soms uurtarieven van € 130! Helemaal geen risico meer lopen op onverwachte garagekosten? Kies dan voor private lease. Je betaalt een vast bedrag per maand en hoeft daarnaast alleen nog maar te tanken. 

Moderne auto

Ben je op zoek naar een auto die efficiënt met brandstof omgaat en waarmee je alleen bij de garage komt voor het jaarlijkse onderhoud? Dan kun je het beste kiezen voor een jonge, moderne auto. Deze auto's beschikken daarnaast over de nieuwste technologieën zoals een start-stop-systeem of bijvoorbeeld een (milde) hybride-motor waardoor je kosten voor het gebruik van de auto nog verder drukt. Het enige nadeel: je moet een behoorlijke aanschafinvestering doen. Een lening hiervoor afsluiten is door de hoge rentes niet zo'n goed idee. Goed nieuws: er bestaat private lease. Private lease van SmiLease betekent: rijden in een nieuwe of bijna nieuwe auto, geen grote eigen investering, geen onverwachte garagerekeningen meer en wel grip op je autokosten. Hier vind je ons aanbod. Benieuwd welke voordelen private lease van SmiLease nog meer heeft? Dat lees je hier.

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews