SmiLease

Keurmerk private lease

dinsdag 18 mei 2021

Checklist vergelijking keurmerk met SmiLease

Het Keurmerk Private Lease is een initiatief van o.a. de Vereniging Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA). SmiLease neemt bewust niet deel aan het Keurmerk Private Lease, omdat het  keurmerk tot een BKR registratie leidt en omdat het keurmerk zorgt voor extra kosten. Door wel deel te nemen aan het keurmerk zou SmiLease niet langer de klantgerichte service en de scherpe prijzen kunnen bieden die onze klanten van ons gewend zijn. Daarnaast moeten we dan alle leaseovereenkomsten 100% registreren bij het BKR. Wij bouwen zelf zonder de bekendheid van het keurmerk succesvol aan onze eigen naam en naamsbekendheid. SmiLease richt zich op maximale klanttevredenheid: met een 9,4 heeft SmiLease -voor zover bij ons bekend- de hoogste Private Lease klanttevredenheidsscore in Nederland! 

Deelnemers van het VNA Keurmerk Private Lease zijn onder andere: Volkswagen en Skoda, Citroen private lease, Peugeot private lease, Opel private lease, Toyota private lease, MHC Mobility private lease, Friesland Lease, Direct Lease.

De Algemene Voorwaarden van het Keurmerk Private Lease betreffen 18 pagina's (SmiLease 7). Al de details vergelijken is niet zinvol, SmiLease geeft je inzicht in de belangrijkste verschillen die voor jou grote financiële gevolgen kunnen hebben:

 

 

  • Een BKR registratie kan leiden tot een hogere te betalen hypotheekrente van bijv. 0,5 %. Bij een hypotheek van € 200.000 kost je dit dan € 1.000 per jaar. Daarnaast leidt een BKR registratie tot een onevenredig hoge verlaging van het bedrag dat je kunt lenen met soms wel €50.000. Een BKR registratie blijf ook nog eens zichtbaar tot vijf jaar nadat de 'lening' is gestopt/afgelost, of in geval van private lease het contract is beëindigd. Denk dus goed na wat de consequenties van een BKR registratie voor jou zijn en of dit het voor jou waard is. Private lease zonder BKR is dus bij SmiLease wel gewoon mogelijk.
  • Door langdurige ziekte of bijvoorbeeld door verandering van werkgever kan het voorkomen dat je aanzienlijk minder km rijdt dan overeengekomen in jouw leaseovereenkomst. Als je een leaseovereenkomst hebt op basis van 20.000 per jaar en je rijdt maar 15.000 km, dan betaalt SmiLease de minder gereden km terug tegen hetzelfde tarief als het tarief van de meer kilometers, dit kan dan bijv. gaan om een bedrag van: 5 jaar x 5.000 km x € 0,06 = € 1.500 !
  • Geen vervangend vervoer in het buitenland kan voor de klant tot enorme kosten leiden, SmiLease heeft meegemaakt dat dit om € 1.800 ging!
  • Bij echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid ontstaan vaak betalingsachterstanden. De ontbindingsvergoeding bij het Keurmerk kan dan oplopen tot 100 % van de resterende leasetermijnen. Je moet de auto dan inleveren en toch al de leasetermijnen betalen en dat inclusief incassokosten. De financiële gevolgen zijn dan dus niet meer te overzien.

Het Keurmerk vermeldt “Algemene Voorwaarden” waaraan aangesloten leasebedrijven minimaal moeten voldoen. Deelnemers van het  keurmerk mogen u betere voorwaarden aanbieden dan de door het Keurmerk genoemde voorwaarden. Vanuit het Keurmerk wordt in diverse gevallen dan ook verwezen naar “Aanvullende Voorwaarden” van de aangesloten deelnemers. Je moet naast de Voorwaarden van het Keurmerk dan ook de Algemene Voorwaarden van de deelnemer doornemen, erg overzichtelijk is dit niet.

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews