SmiLease

Kopen of toch leasen?

woensdag 17 januari 2024

Private lease, iets voor jou?

Kies voor private lease en profiteer van alle voordelen van een eigen auto zonder de risico's die je als autobezitter loopt. 

Naar het private lease aanbod

Frame 8 (1)

Sta je op het punt dat het echt tijd is voor een andere auto? Dan kom je voor een keuze te staan, want ga je kopen, of toch leasen? Beide opties hebben voor- en nadelen. Welke optie is in jouw situatie de beste keuze? Hieronder bespreken we een aantal zaken die je mee kunt nemen in je overweging. 

Aanschaf

Als je een andere auto wilt kopen, dan moet je een grote investering doen. Het kan zijn dat je op dit moment dat geld even niet hebt liggen, of dat je het liever achter de hand houdt voor andere zaken. Je kunt in dat geval kiezen voor een persoonlijke lening. Echter, de rentes op consumptief krediet liggen hoog (>6%) en door een dergelijke lening krijg je een BKR-registratie. In plaats daarvan kun je kiezen voor een leaseauto. Je hoeft dan geen eigen investering te doen en hebt maximale grip op je autokosten, omdat zaken zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting bij de leasetermijn zijn inbegrepen. Kies je voor SmiLease, dan word je niet BKR geregistreerd en heb je recht op pechhulp/vervangend vervoer in binnen- en buitenland. 

Flexibiliteit

Voordat je kiest voor het kopen of leasen van een auto, is het goed om te bepalen in welke mate je behoefte hebt aan flexibiliteit. Denk je erover om binnen afzienbare tijd over te stappen op elektrisch rijden, verwacht je op termijn een grotere auto nodig te hebben of wil je op een gegeven moment juist kleiner? Dan kun je je afvragen of het aanschaffen van een auto verstandig is. Een auto schrijft in het begin relatief veel af, waardoor het financieel onaantrekkelijk is om binnen enkele jaren alweer te switchen. Mocht je behoefte hebben aan flexibiliteit, dan kun je kiezen voor private lease. Bij SmiLease lease je al een auto vanaf 12 maanden en het is mogelijk om bij langere contracten tegen beperkte kosten te wisselen binnen de looptijd. Private lease kan op deze manier meer flexibiliteit bieden dan het aanschaffen van een auto. 

Hoeveel risico

Of je beter een auto kunt kopen of leasen, hangt ook af van het risico dat je wilt dragen. Als je de financiële middelen hebt liggen om een nieuwe auto te kopen, dan loop je de eerste paar jaren natuurlijk slechts een beperkt risico op buitensporige onderhoudskosten. Het risico hierop wordt echter al een stuk groter als je kiest voor het kopen van een occasion. Er is een kans dat je een miskoop begaat en natuurlijk komen er momenten waarop hoge garagerekeningen niet goed uitkomen. Kies je voor private lease, dan loop je niet langer het risico op hoge en onverwachte garagerekeningen. Kosten voor onderhoud zijn inbegrepen bij private lease en rekeningen gaan dus door naar de leasemaatschappij. 

Met private lease profiteer je van de voordelen van een eigen auto, maar loop je niet de risico's die je als autobezitter normaalgesproken loopt. Naast de risico's, flexibiliteit en het feit dat er geen eigen investering nodig is, heeft private lease nog veel meer voordelen. Deze vind je hier. Heb je behoefte iemand die samen met jouw je situatie eens onder de loep neemt en komt met een passend advies? Neem dan contact met ons op. 

Benieuwd naar ons aanbod? Je leaset al een auto vanaf € 249 p/m.

Naar het aanbod

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews