SmiLease

Meer of minder gereden kilometers

donderdag 11 maart 2021

  • Nieuws
  • Meer of minder gereden kilometers

De eerste versoepelingen zijn een feit! Het bezoeken van een winkel en bijvoorbeeld showroom is op afspraak weer mogelijk. De gevolgen van de pandemie zijn echter nog duidelijk zichtbaar. Wij zien bijvoorbeeld dat veel mensen veel minder kilometers rijden en gereden hebben. Wij betalen minderkilometers aan de klant terug, dat vinden we wel zo eerlijk. Heel veel leasebedrijven kiezen ervoor dit niet te doen, of betalen minderkilometers terug tegen een relatief laag tarief. In dit nieuwsbericht vergelijken we leaseaanbieders die op verschillende manieren omgaan met meer- en minderkilometers.

Voorbeeld Peugeot 108

Als voorbeeld nemen wij een Peugeot 108 op basis van 20.000 contractkilometers per jaar. De meer- en minderprijs bedragen bij SmiLease 5 cent per kilometer. Bij een overschrijding van 15% boven de contractkilometers is bij SmiLease een opslag van toepassing van 3 cent per kilometer. Wat doen andere leasemaatschappijen:

Vergelijking regeling meer- en minderkilometers

1. Peugeot.nl: meerprijs 6 cent per kilometer, geen minderprijs per kilometer.

2. Privatelease.com: de kosten voor meerkilometers bedragen 10 cent per kilometer, de minderprijs bedraagt 3 cent per kilometer.

3. Alphabet : meerprijs 9 cent per kilometer, geen minderprijs per kilometer.

 Stel u heeft een leasecontract afgesloten voor de Peugeot 108 en na een jaar blijkt dat u 10.000 kilometer minder gereden hebt dan contractueel overeengekomen is. In dat geval zou u bij de verschillende aanbieders het volgende terugkrijgen:

  1. SmiLease: 10.000 kilometer * 5 cent = € 500
  2. Peugeot.nl: Niets
  3. Privatelease.com: 10.000 kilometer * 3 cent = € 300
  4. Alphabet: Niets

Heeft u minder kilometers gereden? Stuur ons dan een mailtje met een foto van de actuele kilometerstand. Wij berekenen voor u uw mogelijke teruggaaf. Minderkilometers betalen we terug tot aan het minimale aantal contractkilometers van 10.000 per jaar.

We gaan er nu weer vanuit dat u een contract heeft afgesloten voor de Peugeot 108 op basis van 20.000 contractkilometers per jaar. Echter, compleet onverwacht rijdt u toch meer dan vooraf gedacht. Na 1 jaar rijden blijkt dat u 5.000 kilometer meer hebt gereden dan u contractueel overeengekomen bent. Wat zijn dan uw kosten voor deze extra gereden kilometers?

  1. SmiLease: € 310
  2. Peugeot.nl: € 300
  3. Privatelease.com: € 500
  4. Alphabet: € 450

 

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews