SmiLease

Private lease vergelijkers, handig of niet?

zaterdag 30 april 2022

  • Nieuws
  • Private lease vergelijkers, handig of niet?

Je bent nieuwsgierig naar private lease en je waagt je eraan, je typt het eens in op Google. Grote kans dat er direct een aantal private lease vergelijkers opdoemen in de zoekresultaten. Handig denk je, want eerlijk is eerlijk, soms zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om private lease-aanbieders. Toch kunnen deze vergelijkers ervoor zorgen dat je geen goed beeld krijgt van de verschillende leasemaatschappijen. Waarom, dat lees je in dit nieuwsbericht.

Aandachtspunten voor de vergelijking

De meeste private lease vergelijkers baseren hun vergelijking op basis van prijs. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een Volkswagen Polo, zul je een lijstje met Polo’s te zien krijgen die gesorteerd zijn op prijs. De lease vergelijker markeert zo eigenlijk de Polo met de laagste leaseprijs per maand als beste deal. Dit is echter wel een beetje kort door de bocht. De prijs zegt namelijk lang niet alles. Het is ook erg belangrijk om te kijken naar de leasevoorwaarden. Is een bepaalde aanbieder een stuk goedkoper dan een andere, maar betaalt deze ene aanbieder bijvoorbeeld geen minder gereden kilometers terug, dan kan onder de streep toch de andere aanbieder goedkoper zijn. Andere voorwaarden waar ‘goedkopere’ leasemaatschappijen vaak op beknibbelen zijn de beschikbaarheid van vervangend vervoer (bijvoorbeeld pas na 72 uur) en pechhulp (vaak niet in het buitenland). Daarnaast kun je kijken naar het eigen risico bij schade, dit is bij de ene maatschappij een stuk hoger dan bij de andere. Ook is het handig om te kijken of de leasemaatschappij schadevrije jaren op naam van de klant registreert. Mocht je ooit weer een auto willen kopen, dan kan het beschikken over schadevrije jaren je heel veel verzekeringspremie schelen. Dit soort verschillen in voorwaarden zijn vaak niet direct zichtbaar in de vergelijker, maar wel degelijk belangrijk om mee te nemen in jouw vergelijking.

Private lease vergelijkers tonen vaak een behoorlijk aantal leasemaatschappijen, maar dit aanbod is meestal niet compleet. Dat is met alle leaseaanbieders die ons land rijk is ook bijna niet mogelijk, maar het is wel een aandachtspuntje. Misschien bestaat er namelijk wel een leasemaatschappij die eigenlijk veel beter bij je past, maar waarmee je niet in aanraking komt omdat deze toevallig niet tussen het aanbod van de private lease vergelijker staat. Mocht je een private lease vergelijker gebruiken, kijk dan daarnaast ook nog goed welke leasemaatschappijen er verder zijn.

Stel, je bent nog steeds op zoek naar die perfecte Volkswagen Polo en je gebruikt een private lease vergelijker om je te helpen met het maken van een afweging. Let er dan goed op dat er soortgelijke Polo’s worden vergeleken, appels met appels dus. Het kan voorkomen dat de vergelijker Polo’s toont met uiteenlopende leaseprijzen. Stel dat de voordeligste Polo een Trendline is van een paar jaar oud met bijvoorbeeld 80.000 kilometer op de teller en de duurste Polo een spiksplinternieuwe Highline met alles erop en eraan, dan valt een prijsverschil natuurlijk te rechtvaardigen.

De foefjes van leasemaatschappijen

Leasemaatschappijen die samenwerken met vergelijkers, willen natuurlijk zo hoog mogelijk in de vergelijking eindigen. Een aantal leasemaatschappijen zal daarom een zeer kale uitvoering van een populaire auto aanbieden. Op deze manier kunnen ze de auto voor een hele scherpe prijs aanbieden, komen ze hoog in de zoekresultaten van de vergelijker en is de kans groot dat er veel bezoekers op hun site terechtkomen. Eenmaal op de website aangekomen, zullen leasemaatschappijen bezoekers de mogelijkheid geven om de auto alsnog uit te rusten met gangbare opties (radio, airco, lichtmetalen velgen), waardoor de uiteindelijke leaseprijs een stuk hoger ligt dan de prijs waarmee geadverteerd wordt op de vergelijker. Dit is dus eigenlijk gewoon een lokkertje. Wees je hiervan bewust.

Conclusie

Private lease vergelijkers kunnen best handig zijn, vooral als je je nog wat aan het oriënteren bent. Wordt het echt concreet, zorg er dan voor dat je leasemaatschappijen niet (alleen) op prijs met elkaar gaat vergelijken, kijk ook goed naar de voorwaarden. Staar je ook niet blind op de leasemaatschappijen die op de sites van de vergelijkers staan. Misschien is er wel een leasemaatschappij die beter bij je past, maar die niet samenwerkt met een vergelijker. Verder is het belangrijk dat je nagaat of appels wel met appels worden vergeleken, en pas op voor lokkertjes.

Kun je wel wat eerlijk advies gebruiken, aarzel dan niet om onze hulp in te schakelen!

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews