SmiLease

Roadtrippen, dat doe je gewoon in eigen land!

maandag 18 juli 2022

  • Nieuws
  • Roadtrippen, dat doe je gewoon in eigen land!

Door het zonnige weer hebben we weer helemaal zin gekregen om er lekker op uit te gaan. Daarvoor is het niet per se nodig om meerdere weken vrij te hebben. Of heb je geen zin in de drukte van luchthavens of een extreem lange autorit? Ga er dan lekker op uit in eigen land! Hieronder zetten we de mooiste autoroutes voor je op een rijtje, beginnend bij een prachtige route door onze buurprovincie: de Hunebed Highway in Drenthe!

Je herkent deze route aan de Route-66-achtige-borden zoals we deze kennen van Amerika. Zoals de naam al doet vermoeden, voert deze route je langs maar liefst 47 Drentse Hunebedden. De Hunebed Highway loopt van Zuidlaren tot aan Emmen. Wie denkt dat er langs deze route alleen maar Hunebedden te zien zijn, heeft het mis. Naast deze imposante bouwwerken kom je ook langs tulpenvelden (erg leuk in het voorjaar), heide, zandvlaktes, charmante Drentse dorpjes en het Boomkroonpad! Dit pad bevindt zich op grote hoogte en biedt je de kans om tussen de boomtoppen te wandelen! De Hunebed Highway is ongeveer 60 kilometer lang en is daardoor goed af te leggen in het weekend. Vergeet niet zo nu en dan een stop te maken voor een korte wandeling of een terrasje, daar leent deze route zich perfect voor!

De Google Maps route vind je hier: https://bit.ly/3vF8vHo 

Of we hem ooit nog kunnen schaatsen, is nog maar de vraag. Met de auto heb je daarentegen wel zekerheid: it giet oan! Wanneer jij dat wilt. Deze 216 kilometer lange route voert je, net als de tocht op schaatsen, langs elf Friese steden: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden. Naast de steden zie je ook veel van het Friese natuurschoon. Het landschap wisselt stad, platteland, bos en water met elkaar af. Zo kom je ook langs de Friese Meren! Als je de mogelijkheid hebt, ga dan zeker even het water op (per boot of ook leuk: per SUP-bord). Natuurlijk kom je ook langs de Waddenzee, die zeker een stop waardig is. Doe je ogen dicht en laat de andere zintuigen hun werk doen. En, voelt het als vakantie?

De Google Maps route vind je hier: https://bit.ly/3KlplPD 

Het beste van Overijssel samengevat in een dikke 100 kilometer, dat is de Sallandroute. Deze route combineert de heuvels, beekdalen en historische bouwwerken die Overijssel rijk is. De route slingert door de Sallandse heuvelrug en voert je langs het Vecht- en Reggegebied en ook langs de uiterwaarden van de IJssel. De route is perfect om in de verschillende landschappen even te stoppen en een mooie wandeling te maken. Ben je liefhebber van vogels? Dan is het Reggedal een perfecte plek om, met verrekijker, even te stoppen. In dit gebied worden namelijk regelmatig ijsvogels gespot.

De route vind je hier: https://bit.ly/35OCb9Y 

Verken de Noordoostpolder en het Oostelijke deel van Flevoland! 100 jaar geleden lag op de plek van Flevoland nog de zee. Het landschap dat je er nu aantreft is met uitsluitend mankracht aangelegd, waarna de natuur er min of meer vrij spel heeft gekregen. Deze 168 kilometer lange route strekt zich van de Noordoostpolder tot het Oosten van Flevoland. Via Lelystad, Dronten, Urk en Emmeloord rijd je langs de polders, de bossen en de bollenvelden waar deze regio om bekend staat. Het Urkerbos, Waterloopbos en Natuurpark Lelystad liggen letterlijk op de route en zijn goede momenten om de auto even stil te zetten en een wandeling te maken. Nu je toch in de buurt bent, is het een aanrader om direct de Oostvaardersplassen en de Marker Wadden mee te pikken. Dit zijn prachtige gebieden waar je als wandelaar, natuurliefhebber en vooral ook als vogelaar écht iets te zoeken hebt.

Hier kun je de GPX-route downloaden: https://bit.ly/3tyPyn7 

Ietsje verder van huis vanaf ons gezien, maar zeker dit lijstje waardig is de Noord-Veluweroute. Deze route is voor de echte avonturiers onder ons. Niet alle paden zijn namelijk verhard. Bij deze route zul je ook zandpaden en wegen met gaten in het wegdek tegenkomen. De route beslaat 87 kilometer dus je hebt gelukkig alle tijd om rustig te rijden. Middels deze route kom je in aanraking met de natuur net boven Apeldoorn. Dingen die je tijdens de route zult tegenkomen zijn onder andere Kroondomein ’t Loo, Boswachterij Nunspeet, uitgestrekte zandvlaktes en prachtige heidegebieden. Ook hier kun je weer goed stoppen voor een wandeling, maar als je houdt van fietsen, dan ben je ook absoluut op de juiste plek. Fietsendrager op de auto, gravel- of mountainbike erop en gaan!

Het GPX-routebestand download je hier: https://bit.ly/3CbRLJ0 

Heb je nu zelf een route gereden die nog niet op dit lijstje staat, maar er wel op zou moeten? Laat het ons dan vooral weten!

Banner Roadtripp
9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews