SmiLease

Wintertips

dinsdag 9 februari 2021

Het winterse weer heeft niet bepaald onopgemerkt zijn intrede gedaan. Uw auto heeft het in deze tijd van het jaar extra zwaar. Het is dan ook een goede zaak om meer aandacht aan uw auto te geven. Jasper geeft u in dit nieuwsbericht daarom 10 wintertips.

1. Ruitenwissers:

Het vastvriezen van ruitenwissers kunt u voorkomen door een stuk karton of een kleed tussen de ruitenwissers en de voorruit te doen. Vastgevroren ruitenwissers moet u niet gebruiken! Door gebruik van vastgevroren ruitenwissers kunnen de wisserbladen scheuren of kan een zekering of ruitenwissermotor doorbranden.
 

2. Ruitensproeier vloeistof:

Zorg voor voldoende ruitensproeier vloeistof met voldoende antivries. Als er pekel op de wegen ligt, dan moet er vaak veel gesproeid worden om een normaal zicht te houden. Als de ruiten van uw auto onvoldoende schoon zijn dan kunt u hier een stevige bekeuring voor krijgen. Daarnaast kunnen waterreservoirs en ruitensproeier pompjes kapot vriezen als er te weinig antivries inzit!
 

3. Ruiten (en spiegels) ontdooien:

Krab voordat u vertrekt bevroren autoruiten en spiegels goed schoon, zorg dus dat u een ruitenkrabber in de auto heeft, daarnaast kunnen handschoenen ook handig zijn. Ontdooi uw ruiten NOOIT met warm of kokend water! Hierdoor kan uw voorruit barsten. Als u wegrijdt, kunt u de ruiten ontdooit houden door gebruik te maken van de achterruitverwarming, de blower en de spiegelverwarming. Bij het rijden met bevroren autoruiten bedraagt de boete ongeveer € 200. 
 

4. Deurrubbers:

De meeste auto’s hebben centrale portiervergrendeling met afstandbediening, hierdoor komt het vastvriezen van sloten nagenoeg niet meer voor. Het vastvriezen van deurrubbers kunt u voorkomen door de rubbers in te smeren met talkpoeder of in te spuiten met siliconenspray.
 

5. Accu:

Bij matige vorst neemt de accucapaciteit t.o.v. zomerse omstandigheden met 50 % af. Daarnaast wordt er ’s winters veel gebruik gemaakt van verlichting, achterruitverwarming, de blower, stoelverwarming etc. Door de combinatie van minder capaciteit en meer stroomgebruik ontstaan ’s winters dan ook veel accuproblemen: 80 % van startproblemen in de winter wordt veroorzaakt door de accu. Tips zijn o.a.:
• Voorkom onnodige korte ritjes: vaak starten kost veel stroom
• Gebruik bij korte ritjes zo weinig mogelijk stroomverbruikers
• Zorg voor kwalitatief goede startkabels, sluit eerst de pluspolen van beide auto’s op elkaar aan (rood) daarna de minpolen (zwart), start vervolgens de motor van de hulpauto, daarna de motor van de pechauto. Losmaken startkabels: eerst de zwarte kabel, daarna de rode.
 

6. Verlichting: 

Controleer de verlichting van de auto regelmatig en maak smerige koplampen en achterlichten schoon.
 

7. Handrem:

Gebruik bij vorst de handrem niet maar zet uw auto in de versnelling. De handrem kan bij vorst vastvriezen waardoor deze eerst ontdooit moet worden voordat u de weg op kunt gaan.
 

8. Veilig rijden:

Slecht zicht en gladde wegen maken het houden van voldoende afstand noodzakelijk. Rem gecontroleerd, test de oplettendheid van uw achterliggers niet door onverwacht sterk af te remmen.
 

9. Banden:

Zorg voor banden met voldoende profiel en de juiste bandenspanning: banden met een te lage spanning staan onvoldoende bol en kunnen pekel en sneeuw niet afvoeren, hierdoor heeft uw auto minder grip op de weg. Als u bij sneeuw of gladde wegen geen winterbanden gebruikt, pas dan uw snelheid voldoende aan en houd afstand! 
 

10. Remmen:

Alle auto’s van SmiLease zijn voorzien van ABS, hierdoor wordt het slippen met geblokkeerde wielen voorkomen. Heeft uw auto geen ABS, rem bij gladde wegen dan pompend.
 
 Bent u op zoek naar een betrouwbare auto waarmee u probleemloos en veilig het winterse weer kan trotseren? SmiLease heeft niet alleen een groot aantal nieuwe auto’s op voorraad, maar beschikt ook over een ruim aanbod jonge, betrouwbare occasions. Vraag snel een offerte aan en ga binnenkort al de weg op!
 
Bent u als leaseklant van SmiLease nog op zoek naar een set winterbanden? We hebben op dit moment nog winterbanden liggen voor de Toyota Aygo, Citroën C1, Opel Karl, Peugeot 208, Volkswagen Polo, Skoda Rapid, Volkswagen Up en Skoda Citigo. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews