De leaseovereenkomst

Voordat SmiLease een leaseovereenkomst met een klant afsluit moet er voldoende overleg geweest zijn: een goed advies leidt tot een tevreden klant! Je kunt dan ook niet "met enkele klikken" een leaseovereenkomst afsluiten. Voor de procedure zie "van aanvraag tot levering".

Wel kan er een leaseovereenkomst afgesloten en bevestigd worden via internet. Als bevestiging van jouw akkoord wordt vervolgens gevraagd om de borgsom van minimaal € 500 over te maken naar SmiLease. Als je de auto ophaalt dan kan de in 2-voud geprinte leaseovereenkomst door jou ondertekend worden.

SmiLease incasseert in het begin van de maand jouw leasetermijnbedrag. Deze automatische incasso vindt plaats op de zesde van iedere maand of, indien dit in het weekend valt, op de eerstvolgende werkdag. 

Ja, de borgsom bedraagt minimaal € 500. De klant krijgt de borgsom terug direct nadat de leaseauto weer ingeleverd is. Voor dure auto's of bij een onzekere financiële situatie kan een hogere borgsom van toepassing zijn.

In de leaseovereenkomst worden de met jou gemaakte afspraken vastgelegd. Als je een concept-leaseovereenkomst wilt bekijken klik dan hier

Ja, als de auto waarin je rijdt nog niet teveel kilometers gereden heeft dan kan dit. Verlengen is handig als er na afloop van de leaseperiode bijvoorbeeld onzekerheid bestaan wat betreft baan, gezinssituatie, financiën, gezondheid etc. Of, verlengen kan natuurlijk ook als je gewoon kosten wilt besparen! SmiLease biedt je de mogelijkheid om jouw leaseovereenkomst na afloop te verlengen zodat je je niet aan een langlopende nieuwe overeenkomst hoeft te binden. Bij verlenging ontvang je daarnaast een korting op de leaseprijs.

Ja, dat kan, de inruilwaarde van jouw auto wordt door SmiLease aan je uitbetaald. Om een zo goed mogelijke inruilwaarde te realiseren biedt SmiLease jouw auto aan aan meerdere autobedrijven in de regio waar wij zaken mee doen. De hoogste bieding die uitgebracht wordt betalen wij aan je uit.

Ja, dat kan, ook hier biedt SmiLease je de nodige keuzes:

  1. Je kunt bij SmiLease zelf een set winterbanden met velgen kopen en wisselen en opslag zelf regelen
  2. Je kunt de winterbanden in de leaseovereenkomst op laten nemen
  3. Je kunt bij SmiLease gedurende bijv. jouw wintersport voor 1 of 2 weken een set met sneeuwkettingen huren
  4. Je kunt voor all-season banden kiezen

De kosten van jouw keuze zijn afhankelijk van je wensen en auto, SmiLease kan je adviseren over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.