SmiLease

Private lease, wat is het precies?

Waarschijnlijk heeft u het begrip wel vaker dan eens langs zien komen, private lease, maar wat houdt het precies in? Private lease kunt u op drie verschillende manieren tegenkomen. Deze drie vormen zijn allemaal private lease, maar toch zijn de onderlinge verschillen groot. Hieronder leest u precies wat welke vorm inhoudt. 

Operational lease

De eerste vorm is operational lease. Dit is tevens de vorm van private lease die SmiLease aanbiedt. De klant leaset een auto voor een vast bedrag per maand voor een vooraf bepaalde duur. Ook het aantal kilometers is vastgelegd. Bij deze vorm 'huurt' de klant eigenlijk voor langere tijd een auto. Er is geen investering nodig en na afloop van het contract brengt de klant de auto weer terug bij de leasemaatschappij. Bij deze vorm van lease wordt de klant dus geen eigenaar van de auto. De leasevoorwaarden verschillen per leasemaatschappij. Ter voorbeeld: bij SmiLease betekent operational lease dat u, naast uw leasetermijnbedrag, alleen nog hoeft te tanken. Er is sprake van een all-in leaseprijs. Zo is bijvoorbeeld ook pech onderweg in het buitenland inbegrepen. Het is belangrijk om vooraf goed de verschillende leasevoorwaarden bij leasemaatschappijen te vergelijken omdat de onderlinge verschillen erg groot zijn.

IMG 9970 Min
IMG_4509

 

Financial lease

De tweede private leasevorm die u tegen kunt komen is financial lease. Bij financial lease betaalt u per maand een bedrag voor de auto, en aan het einde van de looptijd wordt u eigenaar van de auto. Eigenlijk sluit u dus een soort van lening af. Een ander woord voor financial lease is huurkoop. In veel gevallen wordt er een forse aan- en slotbetaling gevraagd. Ook dient de klant vaak zelf een verzekering af te sluiten en onderhoud, wegenbelasting en reparaties zelf te betalen. Dit zit niet bij het maandbedrag inbegrepen. In veel gevallen dient de verzekering afgesloten te worden bij het bedrijf dat u ook de financial lease aanbiedt. Vaak zijn deze verzekeringen erg duur. Ook betaalt u vaak erg veel voor een auto omdat de aan- en slotbetaling samen met de maandtermijnen veel hoger uitkomen dan de verkoopprijs voor de auto. Wij raden financial lease dan ook sterk af. Wilt u een lening voor een auto afsluiten, kies dan voor een persoonlijke lening, maar begin niet aan financial lease.  

IMG 9291 Min
IMG 2988 Min

 

Shortlease

De derde en laatste vorm van private lease is shortlease. De naam zegt het eigenlijk al, bij shortlease kan er voor een kortere periode een auto geleaset worden. Private lease met een contractduur van een jaar of minder wordt vaak gezien als shortlease. Deze vorm van private lease kan ideaal zijn als u voor een paar maanden een auto nodig heeft. Ook biedt het uitkomst als uw eigen auto voor langere tijd in de garage moet staan voor een complexe reparatie bijvoorbeeld. Shortlease is vaak relatief gezien net wat goedkoper dan een huurauto, omdat het contract langer loopt. 

IMG 4627 (2) Min
IMG 8125 Min

 

Waarom kiezen voor private lease?

Voordat u mogelijk kiest voor private lease, wilt u natuurlijk precies weten waarom dat zo'n goed idee is. Logisch! Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor private lease. Zo is het doen van een eigen investering bijvoorbeeld niet nodig. Als u een auto koopt, heeft u een behoorlijk bedrag aan eigen geld nodig. Bij private lease betaalt u een maandelijks bedrag en hoeft u niet in één keer een heel groot bedrag te betalen. Hierbij komt ook dat u geen restwaarderisico draagt. Wat verder voordelig is, is het feit dat u geen onderhoudsrisico heeft. De auto wordt tijdens de lease dealeronderhouden en de onderhoudsrekeningen gaan naar de leasemaatschappij. U hoeft zich daarom geen zorgen te maken over onverwachte onderhouds- of reparatiekosten. Private lease geeft u grip op uw autokosten, u weet precies wat u maandelijks kwijt bent aan de auto. Verder ontzorgt private lease. Wij regelen de verzekering, wegenbelasting, onderhoud etc. Kiest u voor SmiLease, dan is ook pech onderweg in binnen- en buitenland geregeld, hoeft u niet te kiezen uit vaste kilometerbundels en betalen wij minder gereden kilometers, tot aan de minimale contractkilometers van 10.000 per jaar, gewoon aan u terug. Kijk voor alle voordelen op onze voordelen pagina. 

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews