SmiLease

Wissel je diesel om!

woensdag 21 december 2022

Rij jij nog in een diesel?

De dieselprijs is al een tijd hoog, maar net nu je dacht dat het niet erger kon, wordt er gespeculeerd over een dieselboycot. Dit betekent dat diesel nog schaarser wordt en mogelijk niet meer overal verkrijgbaar blijft. In dit nieuwsbericht lees je er alles over.

Wat speelt er?

De Europese Unie wil maximale druk op Rusland blijven uitoefenen om de agressie in Oekraïne zo spoedig mogelijk te beëindigen. Deze druk wordt uitgeoefend door middel van sancties die opgesteld zijn nadat Rusland illegaal Oekraïens grondgebied geannexeerd heeft. 

Een van de nieuwe sancties betreft een boycot op Russische olie. Dit betekent ook dat het verboden wordt om diesel uit Rusland te halen. Naar verwachting zal de boycot op 6 december 2022 ingaan.

De gevolgen

Nederland is voor een heel groot deel afhankelijk van Russische diesel. Op het moment dat dit niet meer geïmporteerd mag worden, ontstaat er schaarste. De kans is groot dat er daardoor bij sommige tankstations geen diesel meer te krijgen is en dat de diesel die nog wel beschikbaar is, een stuk duurder zal worden.

Als er een groot tekort is aan diesel, is het verder denkbaar dat bijvoorbeeld voertuigen van hulpdiensten en de transportsector voorrang krijgen op de diesel die nog wel beschikbaar is, waardoor het voor de particulier nog wel lastiger kan worden om diesel te vinden.

Wat nu?

Heel veel mensen worden onrustig, bij SmiLease hadden we bijvoorbeeld de afgelopen weken meer inruildieselauto's dan ooit. Deze auto's zijn in Nederland vrijwel niet te verkopen, dus worden ze geëxporteerd. Echter, door het overschot zitten de exportkanalen redelijk vol en dat heeft weer een negatieve invloed op de prijs die geboden wordt voor dieselauto's. Wij hebben gelukkig goede, rechtstreekse contacten met exporteurs en het lukt vaak nog redelijke prijzen te bedingen. Wil jij van je diesel af, doe dat nu nog en wacht niet af tot de boycot. De exportkanalen lopen redelijk vol, maar de situatie zal alleen nog verslechteren als de boycot daadwerkelijk actief is. Jouw auto kun je bij ons inruilen, wij vragen dan biedingen op bij autobedrijven in de regio en het hoogste bod kunnen wij jou bieden als inruilwaarde. Alles over inruilen vind je onderaan deze pagina.

Kies je ervoor om over te stappen op benzine, kijk dan zeker even tussen ons aanbod! Bij SmiLease hebben we meer dan 100 auto's op voorraad. Je vindt ze hier. Nieuwe auto's, occasions, groot, middel, compact, we hebben een breed aanbod en kunnen heel snel leveren. Kies je voor een voorraadauto? Dan profiteer je nog van het oude, voordelige prijsniveau! Zo kan de overstap toch heel interessant worden!

Ben jij klant bij SmiLease en lease je een dieselauto? Dan hebben we het volgende bedacht om je tegemoet te komen. Je kunt kosteloos jouw dieselauto omruilen voor een benzineauto. Lijkt dit jou wat, neem dan contact met ons op!

 

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews