SmiLease

Een lange (vakantie)rit voor de boeg? Zo blijf je fris!

woensdag 21 december 2022

Ga jij binnenkort met de auto op vakantie, of heb je een andere lange rit op de planning? Dan wil je deze natuurlijk zo comfortabel mogelijk doorkomen. Wij geven je hieronder een aantal tips.

Je weet natuurlijk waar je naartoe gaat en waarschijnlijk gebruik je ook navigatie tijdens je rit, maar zorg er toch voor dat je min of meer weet waar je ongeveer langs moet. Dit geeft rust en mocht de situatie onderweg gewijzigd zijn, dan weet je in ieder geval in grote lijnen welke richting je op moet. Daarnaast is het handig om alvast te plannen waar je ongeveer wilt pauzeren. Zo kun je vast praktische plaatsen uitzoeken waar je gemakkelijke even kunt stilstaan en eventueel gebruik kunt maken van aanwezige voorzieningen (toilet, supermarkt, tankstation, eetgelegenheid).

Wellicht opnieuw een open deur, maar dit is absoluut een vereiste om veilig te reizen. Ga de avond voor je reis op tijd slapen en kijk uit met alcohol. Houd ook rekening met de spits. Kun je stedelijke gebieden vermijden tijdens het begin van de ochtend en het einde van de middag, dan is dit zeker aan te raden.

Stel de stoel goed af en zorg dat je in de spiegels goed zicht hebt. Zorg ook dat bagage niet het zicht of jouw ideale stoelpositie belemmert.

Beschikt jouw auto over (adaptieve) cruise control, schakel deze dan in. Het is niet alleen comfortabel, maar ook veilig en het bespaart brandstof. Zorg daarnaast voor een aangename temperatuur in de auto. Beter iets te koel dan te warm, dit kost je namelijk erg veel energie en kan ervoor zorgen dat je je niet goed meer kunt concentreren. Als je daarvan houdt kun je nog zorgen voor wat simpel vermaak in de vorm van een muziekje, podcast of luisterboek. Houd het eenvoudig en laat dit niet ten koste gaan van je concentratie.

Probeer regelmatig te pauzeren en maak daarbij een wandeling. Een wandeling is goed voor de doorbloeding en zorgt er meestal voor dat je weer wat nieuwe energie krijgt. De gouden regel is om iedere geval na iedere twee uur rijden een kwartier pauze te houden. Eet en drink dan ook gelijk even iets.

We wensen je alvast een goede reis toe! Heb je nog een betrouwbare vakantieauto nodig? Kijk dan even tussen ons aanbod! We hebben een groot aantal auto's op voorraad en kunnen daardoor snel leveren!

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews