SmiLease

Occasions blijven duur - stap over op private lease!

woensdag 29 maart 2023

  • Nieuws
  • Occasions blijven duur - stap over op private lease!

De automarkt blijft onvoorspelbaar en behoorlijk turbulent. Occasions blijven duur en schaars, ook nu we de pandemie langzaam verder achter ons laten. Hoewel dat op het eerste gezicht misschien niet zo lijkt, kun je profiteren van deze situatie. Hoe dat zit, leggen we je in dit nieuwsbericht uit! 

Vang een goede prijs voor jouw occasion en stap over op private lease!

Dit moment leent zich uitstekend voor de verkoop van je eigen auto. Zit je hier al langer tegenaan te hangen, maak dan gebruik van de situatie. Zet je auto te koop en vang er een goede prijs voor! Tja zul je denken, en dan moet ik zelf weer diep in de buidel tasten voor een andere auto. Nou, dat hoeft niet. Dit moment is zeer geschikt om over te stappen op private lease. Zo heb je de krapte van de automarkt wel benut door zoveel mogelijk voor je eigen auto te krijgen, maar hoef je zelf geen grote investering te doen in een nieuwe. 

Private lease betekent geen restwaarderisico

Een bijkomend voordeel is dat je je niet druk hoeft te maken over de restwaarde van je auto. Stel dat je nu een dure occasion koopt en in de komende jaren de automarkt zich weer stabiliseert. Dit ligt in de lijn der verwachtingen. Het zou dan maar zo eens kunnen zijn dat je auto binnen enkele jaren stukken minder waard zal zijn waardoor je een zeer hoge afschrijving hebt. Dit restwaarderisico is bij private lease verleden tijd. 

Risico op een miskoop groter

Als laatste zien we de trend dat door de schaarste werkelijk alles wat maar rolt nog de particuliere automarkt wordt opgedrukt. Hiertussen zitten helaas ook auto's die niet voor de particuliere consumentenverkoop beschikbaar hadden moeten komen, omdat ze iets mankeren of onbetrouwbaar zijn. Wil je niet investeren en geen risico lopen op een miskoop, kies dan voor private lease!

Tekorten, schaarste en hoge prijzen

We kennen de verhalen nog wel uit de tijd van de pandemie: chiptekorten, vertraging in de productie en levering van nieuwe auto's, problemen met het transport. Het tekort aan nieuwe auto's heeft gezorgd en zorgt nog steeds voor extra veel vraag naar (jonge) occasions. Alle nieuwe auto's die uiteindelijk minder geleverd zijn en die vanaf nu ook langzamerhand mondjesmaat beschikbaar zouden komen als occasion, zorgen ervoor dat de krapte op de automarkt nog wel even aanhoudt. En waar schaarste heerst, ontstaan hoge prijzen. Ben je je aan het oriënteren op de aanschaf van een occasion, dan zal je waarschijnlijk niet erg blij worden van de prijzen die gevraagd worden. Verder is de keuze niet bepaald reuze en is het nog maar afwachten of je vindt wat je voor ogen hebt. Klinkt allemaal niet super rooskleurig hè? Toch kan je je voordeel doen met de huidige situatie. Wil je je eigen auto verkopen, dan zit je wel in een gunstige positie. 

Auto inruilen bij SmiLease

Overigens is het mogelijk om jouw auto bij SmiLease in te ruilen. Om de waarde van de in te ruilen auto te bepalen, maken we graag een afspraak. We bekijken de auto, zetten deze op de foto en maken een korte proefrit. De foto’s samen met belangrijke informatie sturen wij door naar autobedrijven in de regio die binnen 24 uur een bieding uitbrengen. Het hoogste bod kan SmiLease bieden als inruilwaarde. De waarde van de in te ruilen auto wordt door SmiLease aan je uitbetaald en wij zorgen ervoor dat de auto gevrijwaard wordt. De verdere afwikkeling met de koper verzorgen wij.

Bekijk hier het private lease aanbod

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews