Overige vragen

Ja, dit is mogelijk. Nadat je een offerte hebt aangevraagd en is gebleken dat je een auto bij SmiLease kunt leasen, kunnen we bepalen wat de waarde van jouw in te ruilen auto is. Hiervoor bekijken we jouw auto, zetten hem op de foto en maken een korte proefrit. Als er bijzonderheden zijn omtrent de auto dan horen we dat graag. We sturen vervolgens de foto's en een toelichting naar autobedrijven in de regio die daarna een bod uitbrengen. Dit zijn partijen waarmee wij al jarenlang contact hebben en waarvan we weten dat ze eerlijk en goed bieden. Het hoogste bod kunnen we je bieden als inruilwaarde. De inruilwaarde kan verrekend worden met bijvoorbeeld de borgsom, of je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen. Wij zorgen ervoor dat de auto wordt gevrijwaard. 

Nee, dat wordt door SmiLease vanuit privacy overwegingen niet gedaan, dit in tegenstelling tot veel andere bedrijven  die wel een black box in de leaseauto monteren.

Een black box registreert vaak niet alleen de gereden km maar ook wanneer je waar geweest bent, je rijgedrag etc.

Ja, dat kan, voordeel voor jou is dat je een auto koopt waarvan je weet dat deze goed onderhouden is, daarnaast weet je hoe je met de auto omgegaan bent. Je kunt de auto kopen voor een prijs die tussen de normale particuliere prijs en de handelsprijs in ligt.

De klant is de reguliere gebruiker van de auto. Gebruik van de auto door anderen dan de klant is bij SmiLease toegestaan mits deze personen over een geldig rijbewijs beschikken. De klant is gedurende de looptijd van de lease-overeenkomst verantwoordelijk voor het gebruik van de auto, ook als deze door andere personen gebruikt wordt.

Voor Leasemaatschappijen kent de Rijks Dienst voor Wegverkeer een speciale regeling. Het kenteken wordt op naam van de klant gezet, echter daarnaast wordt ook de naam van de Leasemaatschappij vastgelegd. De naam van de klant en die van de Leasemaatschappij zijn dus bij het RDW bekend. De klant ontvangt van het kentekenbewijs deel 1A: het voertuigbewijs en deel 1B: het tenaamstellingsbewijs. Deel 2, het overschrijvingsbewijs gaat naar SmiLease.

Nee, dat mag niet. Als er in de auto gerookt wordt dan trekt de rooklucht in de bekleding, de filters, de ventilatiekanalen etc. Als deze rooklucht achteraf verwijderd moet worden dan bedragen de kosten al snel € 250 en dan nog is het afwachten of de geur volledig verdwijnt. Daarnaast ontstaan er als gevolg van roken in de auto regelmatig brandplekken in de bekleding van de stoelen, de hoes van de versnellingspook etc. Door in de auto niet te roken worden een hoop problemen voorkomen.

SmiLease neemt geen leaseauto's over die geleaset worden bij een andere leasemaatschappij. Wel biedt SmiLease eigen leaseauto's aan voor occasion autolease.

Ja, dat kan. Als je een trekhaak wilt laten monteren dan kun je hiervoor met SmiLease contact opnemen. Montage vindt plaats door één van de partners van SmiLease. Op basis van de netto inkoopprijs van SmiLease kan bepaald worden of je de trekhaak in één keer afrekent of dat deze in het leasebedrag verwerkt wordt. Bij verwerking in het leasebedrag wordt de trekhaak afgeschreven in de restant looptijd van het leasecontract van je auto.

Je mag met de auto naar alle landen die op het Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB) vermeld staan.

Als je met vakantie gaat dan is een goede voorbereiding van belang, zie hiervoor onze vakantie tips