SmiLease

ANWB auto verkopen

ANWB auto verkopen

Via ANWB auto verkopen of bijv. via Marktplaats uw auto verkopen ?

 

Als u uw auto wilt verkopen dan heeft u de keus uit onder andere:

  • de auto verkopen aan een dealer of een garage
  • via online opkopers zoals " ANWB auto verkopen " uw auto verkopen
  • zelf (particulier) via Marktplaats auto verkopen

Onderzoek Autoweek naar Online auto-opkopers zoals ANWB auto verkopen

Autoweek heeft biedingen van o.a. ANWB auto verkopen vergeleken met biedingen van dealers en garages. Conclusie is dat biedingen van online opkopers veel lager uitvallen dan biedingen van dealers en garages.  Autoweek heeft een Citroën C4 1.6 benzine uitgekozen om mee te gaan shoppen, bouwjaar 2008, km stand 210.000 km, technisch goed, wel een paar kleine beschadigingen.

Biedingen van dealers en garages

De fictieve particuliere verkoper "ging emigreren", inruil speelde dus niet, de auto werd alleen te koop aangeboden. De eerste bieding werd gedaan door Dijkstra in Hoogeveen: € 2.000. Vervolgens op naar Ruesink in Zutphen: € 1.250, daarna werd Autopalace in Zutphen bezocht, zij boden € 2.421. De gemiddelde bieding van deze 3 garages bedroeg € 1.890.

Biedingen van online auto opkopers zoals ANWB auto verkopen

Er zijn door Autoweek van de Citroën C4 veel foto's gemaakt, onderhoudsboekjes en onderhoudsfacturen zijn gefotografeerd, beschadigingen zijn omschreven etc. Online auto-opkopers zoals Wij kopen autos kregen een goed beeld van de aangeboden auto. De resultaten per opkoper:

  • Autovendi: zij kwamen eerst met een bieding van € 1.000, na de nodige onderhandeling werd dit € 1.200
  • 247autoverkopen: na 2 weken wachten kwam de bieding van € 1.250, na onderhandeling werd dit € 1.375
  • OSW: hier kunt u uw auto veilen met een soort afslag systeem, u zet de vraagprijs in het systeem en wacht af, komt er geen bieding dan kan de prijs verlaagd worden totdat er wel een bieding komt. Zelfs toen de vraagprijs verlaagd werd naar € 1.500 kwam er nog geen bieding
  • ANWB auto verkopen : de ANWB zet al de auto's direct door naar één vaste koper "BCA Autoveiling" in Barneveld. De ANWB berekent daarnaast servicekosten en u moet de auto zelf bij een inleverpunt brengen. De netto opbrengst bij verkoop aan de ANWB kwam uit op € 1.070. Tsja ANWB, zo scoor je geen punten !
  • Wij kopen autos : een club die veel aan de weg timmert ! Online bedroeg de bieding € 2.905, vervolgens moest de auto voor bezichtiging aangeboden worden en ja daarna bedroeg de bieding € 1.349...........
  • Ik wil van mijn auto af: na het uploaden van de auto gegevens bellen zij met de verkoper, na 3 weken wachten ontving Autoweek de bieding van € 1.050, daar heb je dus ook helemaal niets aan

De gemiddelde bieding van de online opkopers kwam uit op € 1.210, de biedingen van de dealers waren 56 % hoger.

Zelf via Marktplaats auto verkopen

Een klein onderzoekje van SmiLease: op Marktplaats worden er 10 Citroën C4's aangeboden die aan onze zoekcriteria voldoen, de scherpste vraagprijs bedraagt € 2.750. Als de C4 op Marktplaats aangeboden zou worden voor bijvoorbeeld € 2.500 dan zal de auto zeker op korte termijn verkocht worden. Na onderhandeling gaat er dan nog vaak iets af zodat de netto opbrengst ongeveer € 2.250 zal bedragen, € 360 meer dan het gemiddelde van de dealers en haast het dubbele van de biedingen van de Online opkopers.

Bij eigen verkoop via Marktplaats moet u er rekening mee houden dat u door allerlei soorten geïnteresseerde mensen benaderd wordt. Advies is om geen enkele garantie te geven en om de auto pas af te geven en tenaam te laten stellen, nadat de koopsom ontvangen is. Na de tenaamstelling ontvangt u van de koper een vrijwaringsbewijs.

Inruil van uw auto bij SmiLease

Veel klanten bieden hun auto voor verkoop aan bij SmiLease. Bij inruil van uw auto biedt SmiLease u de netto waarde voor uw auto. SmiLease telt bij de inruilprijs geen korting op van een nieuwe auto die betrekking heeft op de auto die u gaat leasen. De korting die SmiLease op een nieuwe auto krijgt wordt door SmiLease verwerkt in de leaseprijs van de nieuwe auto. SmiLease bepaalt de waarde van uw auto aan de hand van biedingen van meerdere garages waar SmiLease regelmatig zaken mee doet, op basis van deze procedure is SmiLease in staat om een correcte waarde voor uw auto te betalen.

Mocht u ondanks de bieding van SmiLease zelf via Marktplaats auto uw auto willen verkopen dan kan dat ook. Mocht gedurende de levertijd van uw lease auto uw auto niet verkocht zijn dan kunt u met SmiLease bijv. afspreken dat de bieding van SmiLease gehandhaafd blijft waardoor u deze bieding altijd nog achter de hand heeft.

Voor het leaseaanbod van SmiLease klik hier.

Een auto bij SmiLease kopen

U kunt bij SmiLease ook een dealeronderhouden occasion kopen en uw huidige auto inruilen. Hier vindt u alle occasions die wij op dit moment te koop aanbieden. Wilt u meer informatie over autoverkoop door SmiLease, klik dan hier