SmiLease

Autokosten

Hoe u autokosten kunt verlagen

 

Autokosten worden meestal niet opgeteld

Een auto kost veel geld: bij inruil schrik je vaak van het bedrag dat je bij moet betalen, rekeningen voor reparaties vallen meestal ook niet mee en komen altijd onverwachts, brandstofprijzen zijn hoog etc. Hoeveel aan een auto uitgegeven wordt, weten de meeste mensen niet precies. Dat komt niet alleen doordat kosten erg versnipperd betaald worden, ook aanbiedingen van autobedrijven en leningverstrekkers geven vaak een verkeerd beeld van de werkelijke kosten, dit doordat er gewerkt wordt met aanbetalingen, slotbetalingen, financieringen, verplichte verzekeringen en verrekening van inruilwaardes.

 

ANWB heeft private leaseaanbieding van SmiLease beoordeeld

Privé een auto leasen bij SmiLease is gemakkelijk, goedkoop en duidelijk. De ANWB heeft een offerte, een leaseovereenkomst en het leasetarief van SmiLease beoordeeld en kwam toen al tot de conclusie dat leasen bij SmiLease een geduchte concurrent is van zelf kopen.

Bij private autolease weet u vooraf precies waar u aan toe bent: uw autokosten bestaan uit de leasetermijn, de brandstofkosten en een eventueel eigen risico bij een schade. SmiLease is een private lease aanbieder bij wie het persoonlijke contact belangrijk is en het leasecontract voor zowel u als ons correct is met als intentie: een langdurige, transparante en prettige klantrelatie.

 

SmiLease goedkoper dan ANWB calculatie bij zelf kopen

Op de internetpagina van de ANWB kunt u de maandelijkse kosten van auto’s calculeren. U kunt het type auto opgeven, de kilometers per jaar de gebruiksperiode etc. Op basis van deze gegevens berekent de ANWB de kosten per maand en per kilometer.

SmiLease heeft voor enkele auto’s de kosten volgens de calculatie van de ANWB vergeleken met de leasetarieven van SmiLease. 

Conclusie: de leaseprijzen van SmiLease liggen ongeveer 7 – 10 % lager dan de calculaties van de ANWB.

 

De Consumentenbond onderzoekt autokosten

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de hoogte van de autokosten per type auto. De kosten van de meeste auto’s kunt u opvragen via de “autokostenvergelijker”. De kosten worden hierbij onderscheiden naar vaste en variabele kosten, ook kan gekozen worden voor meerdere gebruiksperiodes. Deze informatie is alleen beschikbaar voor leden van de Consumentenbond.

 

De volgende aspecten zijn belangrijk voor de hoogte van uw autokosten:

 

Een occasion of een nieuwe auto

In een occasion rijdt u gemiddeld gesproken goedkoper dan in een nieuwe auto. Nadeel van een occasion:

  • miskoop risico
  • risico van hoge, onverwachte kosten
  • minder veiligheidsvoorzieningen
  • hoger brandstofverbruik

Bij occasion private lease van SmiLease heeft u de lagere kosten van een occasion in combinatie met de zekerheid van een vaste leaseprijs. Bekijk ons lease aanbod

 

Private lease actieaanbiedingen

Leasemaatschappijen kopen auto's vaak actiematig erg goedkoop op voorraad in. De klant profiteert van deze scherpe inkoop door leaseprijzen waar stevige kortingen in verwerkt zijn. SmiLease heeft dan ook constant scherpe actieaanbiedingen. Deze vindt u hier. 

 

Het aantal jaren dat in u de auto wilt rijden

Door de looptijd van uw auto te verlengen van bijvoorbeeld 3 jaar naar 5 jaar bespaart u doordat de verhoudingsgewijs hoge afschrijving van het eerste jaar over een langere periode verdeeld wordt, daarnaast bespaart u rentekosten als gevolg van een gemiddeld lagere waarde van de auto.

 

De grootte van de auto waarin u wilt rijden

Ook kunt u stevig besparen door te kiezen voor een auto die één klasse kleiner is: u bespaart dan zo maar € 100 of meer per maand.

 

Het aantal schadevrije jaren dat u heeft

Schade veroorzaken leidt tot hoge kosten, door de bekende bonus-malus systemen is het toch een beetje zo dat "de veroorzaker betaalt". Door schadevrij te rijden kan uw voordeel oplopen tot al snel € 50 per maand. 

 

Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt

Kilometers rijden kost geld, niet alleen de brandstof, maar ook het extra onderhoud. Ook is de restwaarde van de auto sterk afhankelijk van het aantal kilometers dat er met de auto gereden is. Meer rijden betekent een lagere restwaarde en dus een hogere afschrijving. Minder rijden bespaart dus veel! Pak als dat kan wat vaker de (elektrische) fiets. 

 

De keus tussen benzine of diesel

U kunt kiezen voor een auto die op benzine of diesel rijdt. Uit berekeningen van SmiLease blijkt dat het omslagpunt vrij hoog ligt: vaak boven de 25.000 kilometer per jaar! Het omslagpunt blijkt hoger te liggen dan veelal door fabrikanten opgegeven wordt. Bij een dieselauto moet u rekening houden met hogere kosten op de volgende onderdelen: de investering, de verzekering, de wegenbelasting en de onderhoudskosten. Vuistregel is dat een dieselauto per maand excl. brandstofkosten € 100 meer kost dan de benzine-uitvoering.