SmiLease

Doorlopend krediet

 

Wat is een doorlopend krediet ?

Een doorlopend krediet, ook wel continu krediet genoemd, is een leningvorm voor langere tijd met extra bestedingsruimte. Van tevoren is de exacte geldbehoefte niet bekend, bijvoorbeeld voor de inrichting van het huis.

Een kredietlimiet wordt afgesproken op basis van het inkomen en mogelijke andere financiële verplichtingen. Tot de overeengekomen limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Rente betaal je alleen over het openstaande saldo. De hoogte van de rente is bij de meeste aanbieders afhankelijk van de kredietlimiet en kan tussentijds wijzigen.
De aflossing per maand is, ongeacht het opgenomen bedrag, meestal een vast percentage (2 %) van de kredietlimiet. Omdat de hoogte van de lening niet van te voren vast staat, kan de duur van de aflossing variëren.

 

Een doorlopend krediet voor de financiering van een auto ?

Na een aflossing, of als de limiet nog niet bereikt is, kun je opnieuw geld opnemen met de kans dat er een restschuld overblijft. Daarom is het minder verstandig om een doorlopend krediet af te sluiten voor het kopen van zaken met een beperkte levensduur, zoals een auto. Een persoonlijke lening is dan een meer geschikte financieringsvorm.

 

Verschil met privé autolease ?

Privé lease zoals deze door SmiLease aangeboden wordt is zuivere huur: de klant betaalt een bedrag per maand voor het volledige gebruik van de auto. De klant heeft geen schuld, loopt geen restwaarde risico, geen onderhoudsrisico, geen risico van rentestijgingen etc.

Ook heeft de klant geen enkele verplichting tot overname van de auto, aan het einde van de leaseperiode brengt de klant de auto terug bij de leasemaatschappij. Vervolgens kan de klant een andere auto leasen of bijvoorbeeld een auto kopen.

Natuurlijk zitten rentekosten en kosten van een autoverzekering ook in de leaseprijs. Leasemaatschappijen kopen echter veel gunstiger in dan particulieren, hierdoor zijn deze kosten veel lager. De rentekosten die SmiLease betaalt zijn bijv. nog niet de helft van de kosten die een particulier betaalt, ditzelfde geld ook voor de kosten van een autoverzekering. Door deze scherpe inkoop kunnen leasemaatschappijen concurrerende leaseprijzen aanbieden. De leaseprijzen van SmiLease liggen gemiddeld dan ook zo'n 10 % beneden de ANWB autokostenbegrotingen.
Naast een scherpe leaseprijs biedt particuliere autolease u meer voordelen:
-geen BKR registratie, daardoor een gunstig risicoprofiel t.o.v. de bank
-gemak: alles in één
-geen renterisico
-geen onderhouds- en reparatierisico
-geen restwaarde risico of inruil tegenvallers
-en bij occasion autolease geen miskooprisico

 

Verschil doorlopend krediet met een persoonlijke lening en met privé autolease

Voor een vergelijking met een persoonlijke lening en privé autolease, zie:    Autofinanciering

 

Verschil doorlopend krediet met huurkoop

Voor informatie m.b.t. huurkoop als autofinanciering zie:   Huurkoop auto