SmiLease

Private lease Justlease

Private lease Justlease

Private lease Justlease

Justlease is een aanbieder van private lease die landelijk veel aan de weg timmert:

  • door de voormalige sponsoring van de schaatsploeg van o.a. Ireen Wüst heeft Justlease een grote naamsbekendheid opgebouwd
  • daarnaast onderscheidt Justlease zich door scherpe "vanaf" prijzen te presenteren. Scherpe vanaf prijzen zeggen echter niets, belangrijk is het maken van een goede vergelijking tussen daadwerkelijke leaseprijzen en de bijbehorende leasecondities

SmiLease maakt voor u een vergelijking tussen de leaseprijzen en de leasecondities van SmiLease en Justlease.

Aanbieding Private Lease Justlease

Justlease biedt auto's aan tegen een kale vanaf prijs: de goedkoopste uitvoering, een hoog eigen risico, geen vervangend vervoer etc. Als gevolg hiervan wordt een normale uitvoering met normale condities meer dan 10% duurder dan de prijs waar tegen de auto aangeboden wordt.

Door SmiLease gepresenteerde vanaf prijzen zijn op basis van een compleet contract en een veel gekozen uitvoering. De door SmiLease op voorraad ingekochte auto's zijn daarnaast vaak luxe uitvoeringen.

Private lease condities van Justlease t.o.v. SmiLease

Als je je in de leasecondities van private lease Justlease wilt verdiepen dan is dat  lastig: waar vind je wat ? En hoe compleet of incompleet is deze informatie? Een poging wagen bij Justlease:

  • De "veel gestelde vragen": https://justlease.nl/faq/ Is een lastige je blijft klikken van menu naar submenu en naar weer een submenu. Het is onmogelijk om zo een goed beeld te krijgen.
  • De "downloads": https://justlease.nl/download/ Dat zijn er nogal wat: onder andere 55 pagina's met Algemene Bepalingen. Ondanks 55 pagina's is het geen volledig verhaal: "km bundel" wordt bijv. nergens genoemd terwijl deze wel van toepassing is. Ook is er nog een "samenvatting Algemene Bepalingen" dit is een opsomming van allerlei extra kosten die berekend kunnen worden.

Het is puzzelen, zelfs voor specialisten van SmiLease,  hierbij toch een samenvatting van de belangrijkste contractuele verschillen:

  Onderwerp   Justlease   SmiLease
  Vervangend vervoer bij pech   Na 24 uur   Direct
  Vervangend vervoer buitenland   Geen   Volledig
  Vervangend vervoer bij schade   ??? is niet te vinden   Volledig
  Vergoeding tussentijdse contractopzegging   35 %   25 %
  Privacy aantastende Black box in de auto   Ja   Nee
  BKR registratie   Ja   Nee
  Km in contract   Alleen bundels    Wat u wilt
  Terugbetaling minder gereden km   Nee   Ja
  Eigen risico bij schade   Standaard € 300   Max. € 300 veelal € 100

SmiLease geeft u op een eenvoudige wijze inzicht in de leasecondities, zie hiervoor:

Ondanks inspanningen van de Stichting Keurmerk Private Lease is de transparantie af en toe dus nog ver te zoeken. Voor een vergelijking tussen SmiLease en de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease zie: keurmerk private lease

Voor de actieaanbiedingen van SmiLease klik op onderstaande knoppen: