SmiLease

Private lease maatschappijen vergelijken, hoe doe je dat?

woensdag 16 augustus 2023

  • Nieuws
  • Private lease maatschappijen vergelijken, hoe doe je dat?

Je bent nieuwsgierig naar private lease en je waagt je eraan, je typt het eens in op Google. Grote kans dat er direct een groot aantal private leasemaatschappijen opdoemt in de zoekresultaten. Bij een snelle vergelijking blijkt al snel dat zaken zoals looptijd, kilometers per jaar, voorwaarden etc. onderling vaak verschillen. Hoe kun je leasemaatschappijen vergelijken en wat zijn de aandachtspunten? 

Aandachtspunten voor de vergelijking

Het eerste aspect waar je vaak naar kijkt is prijs. Logisch, dit is natuurlijk iets wat je maandelijks gaat terugzien op je bankafschrift. Het lastige is alleen dat de totstandkoming van de prijs per leasemaatschappij verschilt. Natuurlijk hangt de prijs sterk samen met de auto die je kiest, maar ook met het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden en in een aantal gevallen ook met het aantal schadevrije jaren waarover je beschikt. Daarnaast kunnen de lease voorwaarden per leasemaatschappij erg verschillen. Zo kan het lijken dat de ene leasemaatschappij duurder is dan de andere, maar krijg je bijvoorbeeld minderkilometers terugbetaald, is de service bij pech onderweg beter geregeld etc. Het kan dus zo maar zijn dat een goedkopere leasemaatschappij onderaan de streep onvoordeliger uitpakt dan een leasemaatschappij waarvan de maandprijs in eerste instantie iets hoger lijkt. Hieronder vind je een lijstje met belangrijke leasevoorwaarden. 

  • Terugbetaling minderkilometers: het kan gebeuren dat je een stuk minder rijdt dan dat je vooraf had verwacht, bijvoorbeeld omdat je woon-/werksituatie verandert. In dat geval is het fijn als de leasemaatschappij minder gereden kilometers terugbetaalt. Helaas gebeurt dit niet altijd en als het al gebeurt, wordt dit vaak tegen een lager tarief gedaan. Bij SmiLease betalen we minderkilometers, tot aan de minimale contractkilometers van 10.000 per jaar, aan je terug tegen het volledige tarief.
  • Pech-onderweg-hulp: pech onderweg is altijd vervelend, maar wanneer je ver van huis bent zit je er nog wel het minst op te wachten. Helaas beknibbelen veel leasemaatschappijen op pech-onderweg-hulp door dit bijvoorbeeld alleen in Nederland aan te bieden. Bij SmiLease krijg je altijd internationale pech-onderweg-hulp.
  • Recht op vervangend vervoer: strand je met pech, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je weg weer vervolgen. Helaas komt het vaak voor dat leasemaatschappijen pas na 72 uur vervangend vervoer regelen. Wil je direct vervangend vervoer, dan zal je dit zelf moeten regelen en betalen. Bij SmiLease heb je direct recht op vervangend vervoer bij pech onderweg en bij schade. 
  • Schadevrije jaren: bij veel leasemaatschappijen worden schadevrije jaren niet op naam geregistreerd. Mocht je ooit weer zelf een auto willen kopen en verzekeren, dan kan het beschikken over schadevrije jaren je heel veel verzekeringspremie schelen. Bij SmiLease registreren we schadevrije jaren op naam van de klant.
  • Eigen risico bij schade: sommige maatschappijen hanteren hoge eigen risico tarieven in geval van schade. Dit kan zomaar oplopen tot € 500 per schadedeel. Bij SmiLease betaal je slechts € 100 als je meer dan 8 schadevrije jaren hebt en anders € 200 - € 300. 
  • BKR-registratie: bij vrijwel alle leasemaatschappijen zal de leaseovereenkomst 100% BKR-geregistreerd worden. Houd rekening met de gevolgen hiervan, zoals een lagere hypotheek. SmiLease registreert niet bij het BKR.

Meer lezen over private lease van SmiLease? Kijk dan bij onze voordelen.

Appels met appels vergelijken

Stel, je bent nog steeds op zoek naar die perfecte Volkswagen Polo en je struint het web af naar de auto die je zoekt. Let er dan goed op dat er soortgelijke Polo’s worden vergeleken, appels met appels dus. Het kan voorkomen dat je Polo’s tegenkomt met uiteenlopende leaseprijzen. Stel dat de voordeligste Polo een Trendline is van een paar jaar oud met bijvoorbeeld 60.000 kilometer op de teller en de duurste Polo een spiksplinternieuwe Highline met alles erop en eraan, dan valt een prijsverschil natuurlijk te rechtvaardigen. Ook een langere looptijd en minder kilometers per jaar kunnen ervoor zorgen dat de leaseprijs gunstiger lijkt dan hij eigenlijk is.

De foefjes van leasemaatschappijen

Leasemaatschappijen willen natuurlijk graag jouw aandacht trekken. Een aantal leasemaatschappijen zal daarom een zeer kale uitvoering van een populaire auto aanbieden. Op deze manier kunnen ze de auto voor een hele scherpe prijs aanbieden, komen ze hoog in de zoekresultaten en is de kans groot dat er veel bezoekers op hun site terechtkomen. Eenmaal op de website aangekomen, zullen leasemaatschappijen bezoekers de mogelijkheid geven om de auto alsnog uit te rusten met gangbare opties (radio, airco, lichtmetalen velgen), waardoor de uiteindelijke leaseprijs een stuk hoger ligt dan de prijs waarmee geadverteerd wordt. Dit is dus eigenlijk gewoon een lokkertje. Wees je hiervan bewust. Ben je benieuwd waarin private lease van de ANWB verschilt van SmiLease, of naar hoe Justlease het doet? Hier bespreken we ANWB private lease en hier vind je alles over Justlease.

Kun je nog wel advies gebruiken, of wil je gewoon eens om tafel om de mogelijkheden te bespreken? Plan dan een afspraak. 

Naar het private lease aanbod