SmiLease

Private lease zonder BKR – het kan bij SmiLease

  • Home
  • Private lease zonder BKR
9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews

BKR Landingspagina (1)

Naar het private lease aanbod

Denk je aan private lease, dan denk je misschien ook aan de BKR-registratie die je krijgt bij het aangaan van een leasecontract. Bij de meeste leasemaatschappijen is dit het geval, maar SmiLease registreert niets bij het BKR. Hoe dat kan, lees je hieronder. 

Wat zijn de gevolgen van een BKR-registratie

Een BKR-registratie is een aantekening bij het Bureau Krediet Registratie die je krijgt bij leningen vanaf € 250 en een looptijd van tenminste één maand. De registratie is een hulpmiddel om te voorkomen dat iemand teveel leent en daardoor in financiële problemen komt. Een BKR-registratie kan ervoor zorgen dat je een lagere hypotheek krijgt en ook nog eens meer rente moet betalen, waardoor een registratie hoge kosten met zich mee kan brengen.

Waarom krijg je bij SmiLease private lease zonder BKR-registratie?

Private leasemaatschappijen die aangesloten zijn bij het VNA private leasekeurmerk, zijn verplicht om 100% van jouw leaseovereenkomst te registreren bij het BKR. Aangesloten zijn bij het keurmerk heeft voordelen, zo kun je extra vertrouwen wekken en gebruikmaken van de algemene voorwaarden zoals VNA deze hanteert. SmiLease heeft ervoor gekozen om zich niet aan te sluiten bij het keurmerk. We kiezen ervoor zelf vertrouwen te creëren met behulp van klantreviews en willen een betere service bieden dan de standaard. Het resultaat hiervan is dat we niets hoeven te registreren bij het BKR en beloond worden met de hoogste klanttevredenheid van leasemaatschappijen in Nederland.

Heb je een (oude) BKR-registratie?

SmiLease registreert niets bij het BKR, maar doet tegelijkertijd ook geen BKR-toetsing. Een BKR-registratie is bij ons niet direct een reden om je af te wijzen. Je kunt immers aan je verplichting hebben voldaan, maar omdat het nog minder dan vijf jaar geleden is, nog wel de BKR-registratie op je naam hebben staan. Voor ons is het belangrijk dat je geen lopende incassozaken op je naam hebt en als dat de situatie is, kijken we graag wat we voor je kunnen betekenen.

Geen BKR-toetsing, maar wel een zorgvuldige check

We toetsen niet bij het BKR, maar doen wel een financiële check waaruit blijkt of er op dit moment zaken lopen en wat jouw financiële score is. Hiermee kijken we of je bij ons kunt leasen en of jouw aanvraag voor een bepaalde auto past bij jouw financiële situatie. Dit is zowel in je eigen belang als in het belang van SmiLease, omdat niemand zit te wachten op een te zware financiële last, betalingsproblemen, etc.

We hopen dat je na het lezen van dit nieuwsbericht een goed beeld hebt van de gevolgen van een BKR-registratie en begrijpt waarom we bij SmiLease hebben gekozen voor een werkwijze zonder BKR-registratie en -toetsing. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Benieuwd naar ons aanbod?

Vaan aanvraag tot aflevering, zo geregeld

 

Group 24
Voordelenblok BKR