SmiLease

ANWB private lease

 

ANWB private lease 

De ANWB is niet meer alleen als belangenbehartiger van haar leden actief, maar daarnaast ook als aanbieder van het concept ANWB Private Lease. De ANWB is hierbij het commerciële uithangbord, Leaseplan is de achterliggende, uitvoerende organisatie.

Doordat de ANWB met private lease commercieel actief is, ontstaat er een belangenverstrengeling: aan de ene kant adviseert de ANWB haar leden over autokosten, private lease, private lease aanbieders etc. Aan de andere kant is de ANWB zelf aanbieder en heeft eigen financiële belangen. Ook geven klanten vaak aan dat ze in eerste instantie niet wisten dat ze via de ANWB ondergebracht werden bij een andere uitvoerende private leasemaatschappij. 

Voor de leden van de ANWB is deze belangenverstrengeling verwarrend, daarnaast tast het de objectiviteit van de ANWB als onderzoeker en belangenbehartiger van leden aan.

 

ANWB Private Lease actie met de Ford Fiësta

De ANWB heeft een actie gehouden met de Ford Fiësta. De Ford Fiësta werd hierbij in een basisuitvoering aangeboden vanaf € 199 per maand. De normale leaseprijs voor een Ford Fiësta in een basisuitvoering bedraagt ongeveer € 300, de auto zonder fors verlies aanbieden voor € 199 is dan ook onmogelijk:

  • Als uit calculaties van de ANWB blijkt dat je iedere maand € 100 verlies maakt op een auto, dan is er geen zinnig bedrijf die dit nastreeft en als gevolg hiervan langdurig verlies wil leiden
  • De ANWB weet dit ook wel, heel snel na de start van de actie werd door de ANWB dan ook al vermeld "Ford Fiësta uitverkocht"
  • Doel van de actie is om op te vallen en de consument te laten zien dat leasen via de ANWB mogelijk is. Consumenten die te laat zijn worden doorverwezen naar andere auto's die ook door de combinatie ANWB en Leaseplan aangeboden worden
  • Als je op de internetpagina van de ANWB de negatieve reacties m.b.t. deze actie leest, dan is een dergelijke actie voor de ANWB en voor veel consumenten niet echt een feestje. Een 'lokkertje' met een niet zo'n goede afloop.

 

Hoe om te gaan met de ANWB private lease acties ?

Tips van SmiLease:

    • Probeer bij dergelijke acties inderdaad om gebruik te maken van de actie, je weet dan zeker dat je erg goedkoop, mogelijk nergens goedkoper rijdt / de aanbieder stevig verlies maakt
    • Laat je niet misleiden door extra kosten die later toegevoegd zouden kunnen worden: de aanbieder wil mogelijk proberen om het verlies te beperken
    • Laat je niet verleiden om te kiezen voor alternatieven. Als je doorverwezen wordt naar het "overige aanbod" dan ben je een stuk duurder uit. Als vergelijkbaar alternatief biedt de ANWB bijvoorbeeld een Opel Corsa  met Edition + pakket aan vanaf € 300.....  Tsja, wij denken dat dit je genoeg zegt.

 

Private lease acties van SmiLease

SmiLease koopt actiematig veel auto's in. Op basis van deze scherpe inkoop kun je deze auto's tegen aantrekkelijke leaseprijzen bij SmiLease leasen. Ook stuurt SmiLease regelmatig nieuwsbrieven waarin de acties bekend gemaakt worden, je wordt dan periodiek door SmiLease gewezen op de actieaanbiedingen. Voor het gratis ontvangen van de nieuwsbrief kun je je onderaan deze pagina aanmelden.

Naast het actiematige aanbod van nieuwe auto's ben je bij SmiLease ook aan het juiste adres voor het leasen van een occasion, tijdelijk met het gratis SmiLease Flexpakket. Voor ons totale aanbod klik op onderstaande knoppen.

9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews