SmiLease

Leasen - hoe werkt het?

woensdag 22 mei 2024

Private lease in het kort

De belangrijkste verschillen tussen een auto leasen en een auto kopen, zijn: 

Nu je een beetje weet wat je kunt verwachten, gaan we stap voor stap bekijken hoe private lease in elkaar zit. 

Naar het aanbod

Group 38

Wat is er allemaal inbegrepen bij de leaseprijs?

Bij private lease betaal je iedere maand een vast bedrag voor je auto. Bij SmiLease is dit een all-in bedrag, wat betekent dat je daarnaast alleen nog hoeft te tanken of laden. Hieronder geven we je een overzicht van alle zaken die zijn opgenomen in de leaseprijs, zodat je weet wat er allemaal precies geregeld is. 

Kosten voor onderhoud en reparaties, inclusief banden, ruitenwissers etc. zijn bij private lease inbegrepen. Dit betekent dat de rekening van de garage rechtstreeks naar de leasemaatschappij gaat en je dus geen risico hebt op hoge (onverwachte) garagerekeningen. 

Gaat jouw auto naar de garage en blijkt de reparatie langer te duren dan een dag, dan krijg je gratis vervangend vervoer. Ook bij het herstel van schade krijg je gratis vervangend vervoer. 

Krijg je onverhoopt te maken met pech onderweg? Dan wordt je geholpen door de mobiliteitsgarantie van het merk of door de ANWB in binnen- én buitenland. 

De kosten voor de autoverzekering zijn opgenomen in het leasetermijnbedrag, je hoeft dus niet zelf een autoverzekering te regelen. 

De wegenbelasting is inbegrepen in het leasetermijnbedrag. 

Zoals de kosten die samenhangen met de aanschaf en waardevermindering van de auto (rente en afschrijving). Hoewel de meeste autobezitters deze posten vaak vergeten, zijn het ook zaken waarmee je te maken hebt als je een auto koopt. 

Bekijk alle voordelen van private lease van SmiLease

Kilometrage, meer- en minderkilometers

Als je een private leaseovereenkomst aangaat, dan bepaal je vooraf het aantal kilometers dat je ongeveer denkt jaarlijks te gaan rijden. Dit aantal speelt mee in de bepaling van het leasetermijnbedrag, omdat een deel van de onderhoudskosten en afschrijving mede bepaald wordt door het aantal kilometers dat gedurende een leaseovereenkomst gereden wordt. Ook als je een auto koopt, heeft het aantal kilometers dat je rijdt invloed op waarde van je auto na een paar jaren en de onderhoudskosten waar je mee te maken krijgt. 

Onze private lease adviseurs helpen je graag met het bepalen van het aantal kilometers dat bij je past. Mocht je achteraf minder gereden hebben dan verwacht, dan betaalt SmiLease de minder gereden kilometers aan je terug. Het minimale aantal kilometers is 10.000 per jaar, daaronder betalen we niet terug. Heb je iets meer gereden dan het overeengekomen kilometrage, dan betaal je alleen voor deze kilometers iets bij. Bij SmiLease betaal je dus alleen voor de kilometers die je rijdt! 

Wat zeggen onze klanten?

 

Jeroen | Kilder

"Onlangs onze Peugeot 108 occasion opgehaald welke er als een nieuwe bijstaat. Ontvangen door zeer vriendelijke mensen die gelijk klaarstonden met de koffie, en hebben samen met mij op professionele wijze het leasecontract doorlopen. We hebben nu twee leaseauto's op het moment en dit bevalt zeer goed."

Bekijk alle beoordelingen

Scherm­Afbeelding 2024 05 03 Om 14.36.07

Hoe lang duurt een contract? En kan ik eerder stoppen of wisselen?

Als je overweegt om een auto te leasen, kun je kiezen voor verschillende looptijden. Bij SmiLease hangt de looptijd af van de auto. Is deze (bijna) nieuw, dan bedraagt de looptijd standaard 60 maanden. Gaat het om een jonge occasion, dan kom je looptijden tegen die variëren tussen de 12-48 maanden. 

Eerder stoppen of wisselen is mogelijk. Voor een wisseling bestaat geen standaard oplossing. SmiLease neemt je wensen en de kosten van de wisseling met je door en maakt een voorstel voor je. Kies je voor een occasion, dan krijg je daar standaard het gratis SmiLease Flexpakket bij. Met dit pakket kun je na 12 maanden je leaseovereenkomst beëindigen om welke reden dan ook. Aan de opzegging zijn geen voorwaarden verbonden. De kosten van de opzegging zijn gering: alleen de door jou betaalde borgsom van veelal € 500 wordt niet terugbetaald. Dit bedrag wordt gebruikt voor een gedeelte van de extra kosten die SmiLease maakt als gevolg van de tussentijdse opzegging. 

Krijg ik een BKR-registratie?

Door vrijwel alle leasemaatschappijen wordt jouw leaseovereenkomst voor 100% geregistreerd bij het BKR. Een BKR-registratie kan ervoor zorgen dat je een lagere hypotheek krijgt en ook nog eens meer rente moet betalen, waardoor een registratie hoge kosten met zich mee kan brengen. SmiLease registreert niets bij het BKR en als je kiest voor SmiLease, krijg je dan ook geen BKR-registratie. Dat is vaag, horen we je denken.

SmiLease is niet aangesloten bij het VNA leasekeurmerk. Aangesloten zijn bij het keurmerk heeft voordelen, zo kun je extra vertrouwen wekken en gebruikmaken van de algemene voorwaarden zoals VNA deze hanteert. SmiLease heeft ervoor gekozen om zich niet aan te sluiten bij het keurmerk. We kiezen ervoor zelf vertrouwen te creëren met behulp van klantreviews en willen een betere service bieden dan de standaard. Het resultaat hiervan is dat we niets hoeven te registreren bij het BKR en beloond worden met de hoogste klanttevredenheid van leasemaatschappijen in Nederland.

Group 24

Schadevrije jaren 

Bij SmiLease krijg je voor schadevrije jaren een stevige no-claim korting. Daarnaast worden je schadevrije jaren op jouw naam geregistreerd in de Roy Data database van de verzekeraars, waardoor je tijdens de lease ook schadevrije jaren opbouwt. Mocht je later willen stoppen met leasen en zelf een auto willen kopen, dan ontvang je van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van jouw schadevrije jaren. Deze jaren kun je dan zelf inzetten voor je autoverzekering, zodat je ook nu weer no-claim korting krijgt en niet in de laagste trede hoeft te te beginnen.

Voordelenblok BKR