SmiLease

Past private lease bij mij?

 • Home
 • Past private lease bij mij?
9.4
/ 10
|

Gebaseerd op 721 reviews

Private lease, steeds meer mensen kiezen ervoor. Het biedt gemak, zekerheid en nog meer voordelen. Maar is het ook iets voor jou? We zoeken het voor je uit!

Private lease, wat is het? 

Als je een auto leaset, dan "huur" je eigenlijk een auto voor langere tijd. Je hoeft de auto niet aan te schaffen en vermijdt zo een grote investering. Je betaalt maandelijks een vast bedrag waarin onder andere verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn opgenomen. Hieronder zetten we de voor- en nadelen op een rijtje: 

Enthousiast? Neem direct een kijkje tussen ons veelzijdige aanbod!

Wat is er allemaal inbegrepen bij de leaseprijs?

Bij private lease betaal je iedere maand een vast bedrag voor je auto. Bij SmiLease is dit een all-in bedrag, wat betekent dat je daarnaast alleen nog hoeft te tanken of laden. Hieronder geven we je een overzicht van alle zaken die zijn opgenomen in de leaseprijs, zodat je weet wat er allemaal precies geregeld is. 

Kosten voor onderhoud en reparaties, inclusief banden, ruitenwissers etc. zijn bij private lease inbegrepen. Dit betekent dat de rekening van de garage rechtstreeks naar de leasemaatschappij gaat en je dus geen risico hebt op hoge (onverwachte) garagerekeningen. 

Gaat jouw auto naar de garage en blijkt de reparatie langer te duren dan een dag, dan krijg je gratis vervangend vervoer. Ook bij het herstel van schade krijg je gratis vervangend vervoer. 

Krijg je onverhoopt te maken met pech onderweg? Dan wordt je geholpen door de mobiliteitsgarantie van het merk of door de ANWB in binnen- én buitenland. 

De kosten voor de autoverzekering zijn opgenomen in het leasetermijnbedrag, je hoeft dus niet zelf een autoverzekering te regelen. 

De wegenbelasting is inbegrepen in het leasetermijnbedrag. 

Zoals de kosten die samenhangen met de aanschaf en waardevermindering van de auto (rente en afschrijving). Hoewel de meeste autobezitters deze posten vaak vergeten, zijn het ook zaken waarmee je te maken hebt als je een auto koopt. 

Wat zeggen onze klanten?

 

Jeroen | Kilder

"Onlangs onze Peugeot 108 occasion opgehaald welke er als een nieuwe bijstaat. Ontvangen door zeer vriendelijke mensen die gelijk klaarstonden met de koffie, en hebben samen met mij op professionele wijze het leasecontract doorlopen. We hebben nu twee leaseauto's op het moment en dit bevalt zeer goed."

Scherm­Afbeelding 2024 05 03 Om 14.36.07

Private lease, iets voor jou?

Je weet nu wat private lease precies inhoudt. Spreken het gemak, de zekerheid en de grip op autokosten je aan? Dan kun je op zoek gaan naar een private lease maatschappij. Bij een snelle vergelijking blijkt al snel dat zaken zoals looptijd, kilometers per jaar, voorwaarden etc. onderling vaak verschillen. Hoe kun je leasemaatschappijen vergelijken en wat zijn de aandachtspunten? 

Soms rijd je minder dan dat je vooraf had verwacht. In dat geval is het fijn als de leasemaatschappij minder gereden kilometers terugbetaalt. Helaas gebeurt dit niet altijd en als het al gebeurt, wordt dit vaak tegen een lager tarief gedaan. Bij SmiLease betalen we minderkilometers, tot aan de minimale contractkilometers van 10.000 per jaar, aan je terug tegen het volledige tarief

Bij SmiLease krijg je altijd internationale pech-onderweg-hulp. Helaas beknibbelen veel leasemaatschappijen op pech-onderweg-hulp door dit bijvoorbeeld alleen in Nederland aan te bieden

Strand je met pech, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je weg weer vervolgen. Veel leasemaatschappijen regelen pas vervangend vervoer na 72 uur. Als je eerder vervangend vervoer wilt, komen de kosten voor eigen rekening. Bij SmiLease heb je direct recht op vervangend vervoer bij pech onderweg en bij schade

Bij veel leasemaatschappijen worden schadevrije jaren niet op naam geregistreerd. Mocht je ooit weer zelf een auto willen kopen en verzekeren, dan kan het beschikken over schadevrije jaren je heel veel verzekeringspremie schelen. Bij SmiLease registreren we schadevrije jaren op jouw naam

Sommige maatschappijen hanteren hoge eigen risico tarieven in geval van schade. Dit kan zomaar oplopen tot € 500 per schadedeel. Bij SmiLease betaal je slechts € 100 als je meer dan 8 schadevrije jaren hebt en anders € 200 - € 300

Bij vrijwel alle leasemaatschappijen zal de leaseovereenkomst 100% BKR-geregistreerd worden. Houd rekening met de gevolgen hiervan, zoals een lagere hypotheek. SmiLease registreert niet bij het BKR

Meer lezen over private lease van SmiLease? Bekijk hier onze voordelen

Group 24

Private lease van SmiLease

Bij SmiLease begrijpen we dat een auto een belangrijk onderdeel van je leven is. Daarom bieden we niet alleen een auto, maar een compleet zorgeloze ervaring.

SmiLease kenmerkt zich door noordelijke nuchterheid en korte lijntjes. Gevestigd in Leek, Groningen, en uitsluitend actief in postcodegebied 6500-9999, biedt SmiLease een persoonlijke en betrokken service. Wat we doen, willen we goed doen en daarom beperken we ons tot Noord en Noordoost Nederland waar we inmiddels vele samenwerkingen met goede garages en schadeherstellers hebben opgebouwd.

Onze unieke voordelen zoals geen BKR-registratie, geen kilometerbundels, terugbetaling van minderkilometers, gratis SmiLease Flexpakket bij occasion lease en het meest complete pakket aan leasevoorwaarden onderscheiden ons van de rest. Hier vind je alle voordelen. Daarnaast worden we beoordeeld met de hoogste klanttevredenheid van leasemaatschappijen in Nederland. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk het private lease aanbod

Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen

SmiLease heeft zich gespecialiseerd in private lease voor Noord-Oost Nederland, het postcodegebied 6500 t/m 9999. Dankzij deze specialisatie hebben wij goede afspraken kunnen maken met onderhouds- en schadeherstelbedrijven waardoor wij tegen scherpe leaseprijzen private lease aan kunnen bieden, daarnaast is hierdoor de de service van de dealers voor onze klanten erg goed. Woon je buiten dit postcodegebied, dan is private lease bij ons helaas niet mogelijk

Flexibiliteit rondom de auto kan erg makkelijk zijn. Zeker in combinatie met onzekerheden over thuiswerken, baanzekerheid, regels in het openbaar vervoer etc. Ondanks al de onzekerheden moeten er keuzes gemaakt worden. Voorkomen moet echter worden dat flexibiliteit ontbreekt of dat wijzigingen tot grote onverwachte uitgaven leiden. Stel dat je een auto koopt omdat je nu geen gebruik wilt, of kunt, maken van het openbaar vervoer, dan moet voorkomen worden dat je deze auto bijvoorbeeld een half jaar later met een fors verlies moet verkopen.

Bij lease van een occasion biedt SmiLease je daarom het Gratis SmiLease Flexpakket:

 • je leaset een occasion bij SmiLease waarbij je dezelfde zekerheden hebt als bij lease van een nieuwe auto
 • je kunt deze leaseovereenkomst na 10 maanden op ieder moment opzeggen met inachtneming van onze normale opzegtermijn van 2 maanden, ingaande per de eerste van de nieuwe maand 
 • aan de opzegging zijn voor jou geen voorwaarden verbonden, de keus is aan jou!
 • de door jou betaalde borgsom van vaak € 500 wordt niet terugbetaald, dit bedrag wordt gebruikt voor een gedeelte van de extra kosten die SmiLease maakt als gevolg van de tussentijdse opzegging

Voor het bovengenoemde pakket wordt door SmiLease niets berekend, onze huidige leaseprijzen blijven zoals deze zijn. Als jouw recht op het Gratis SmiLease Flex Pakket van toepassing is dan wordt dit vermeld in de leaseovereenkomst.

Als het nodig is dan kan SmiLease binnen één dag een auto aan je afleveren. Dit doen wij echter alleen in noodgevallen. Voor jou en voor ons is het zorgvuldiger om de normale procedure te hanteren, zie hiervoor de volgende vraag.

 • Je vraagt via onze website een offerte aan
 • SmiLease brengt de offerte uit (ma-za tot 17.00 uur)
 • Overleg via e-mail, telefoon of tijdens je bezoek
 • Maak voor inruil, een proefrit, of een uitgebreid advies een afspraak met SmiLease
 • SmiLease mailt je de leaseovereenkomst
 • Je mailt SmiLease een inkomensopgave en een opgave van je schadevrije jaren
 • SmiLease bekijkt jouw financiële positie en bevestigt je de uitkomst
 • Je maakt de borgsom over
 • De auto wordt besteld, of als het een voorraad auto is dan kan deze per direct geleverd worden

Bij SmiLease krijg je geen BKR registratie, vanzelfsprekend hanteert SmiLease wel een financiële beoordeling van aanvragen voor leaseauto's. Wij kijken hierbij naar je huidige inkomenssituatie, daarnaast vragen wij via Experian informatie op over je financiële historie. Als je een historie hebt waaruit de nodige financiële problemen blijken, dan kun je bij SmiLease geen auto leasen. 

Mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan is het erg belangrijk dat je een schadeformulier invult. Het invullen van het schadeformulier dient erg zorgvuldig te gebeuren. Een onvolledig of slordig ingevuld formulier kan ervoor zorgen dat je toch aansprakelijk gesteld wordt voor de schade, terwijl dit niet had gehoeven. Hieronder vind je een aantal tips voor het invullen van het schadeformulier.

 • Vul met de andere partij de voorzijde volledig in. Ga niet in op de schuldvraag, maar zorg voor een volledig ingevuld formulier;
 • Zorg dat de schade aan de auto volledig en goed genoteerd wordt;
 • Noteer gegevens van eventuele getuigen (naam, adres en telefoonnummer);
 • Controleer of alle kruisjes zijn ingevuld en vermeld ook het aantal aangekruiste kruisjes (zie onderstaand voorbeeld punt 12);
 • Stel samen een heldere situatieschets op (zie voorbeeld punt 13);
 • BELANGRIJK! Zorg dat alle partijen het schadeformulier ondertekenen;
 • Maak foto’s van de situatie en van de schade(s);
 • Denk om de achterkant van het formulier. Dit kan thuis worden ingevuld.
 • Mail een goed leesbare scan van het schadeformulier naar jvdk@smilease.nl 

Als je door een ongeval niet verder kunt rijden, bel dan de verzekeraars hulpdienst (het telefoonnummer staat op je groene kaart 088 98 00 401). De auto moet vervolgens weggesleept worden en kan bij de dealer gebracht worden. De schade wordt in overleg met SmiLease hersteld. Je ontvangt binnen 24 uur een vervangende auto. 

Voorbeeld van een ingevuld schadeformulier 

Ja, dit is mogelijk. Nadat je een offerte hebt aangevraagd en is gebleken dat je een auto bij SmiLease kunt leasen, kunnen we bepalen wat de waarde van jouw in te ruilen auto is. Hiervoor bekijken we jouw auto, zetten hem op de foto en maken een korte proefrit. Als er bijzonderheden zijn omtrent de auto dan horen we dat graag. We sturen vervolgens de foto's en een toelichting naar autobedrijven in de regio die daarna een bod uitbrengen. Dit zijn partijen waarmee wij al jarenlang contact hebben en waarvan we weten dat ze eerlijk en goed bieden. Het hoogste bod kunnen we je bieden als inruilwaarde. De inruilwaarde kan verrekend worden met bijvoorbeeld de borgsom, of je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen. Wij zorgen ervoor dat de auto wordt gevrijwaard. 

Wil je persoonlijk advies en weten wat bij je past? 

Bel vrijblijvend 0594 28 35 30

Naar het private lease aanbod